11. prosince 2019 • 05:00

Všichni ví, kdo je Slavia! Nesmáli se nám, zářil Tvrdík. Pražany ničila „zeď“

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odjíždí s nepříznivým výsledkem, ale zároveň se ctí. Slavia ve svém posledním utkání v Lize mistrů prohrála na půdě Borussie Dortmund 1:2, ovšem zase se hvězdnému soupeři dokázala vyrovnat. A o početnější gólovou radost ji úžasnými zákroky několikrát připravil brankář Roman Bürki. „Všichni už ví, kdo je Slavia,“ tweetoval po zápase šťastný šéf klubu Jaroslav Tvrdík. A i když bodů mohli Pražané za dobré výkony získat víc, rozhodně mohl být právem hrdý.



Když hodinu před utkáním vyšla najevo sestava lídra české ligy, spoustu fanoušků možná překvapila. Milan Škoda na hrotu? Vždyť zkušený střelec do té doby v Champions League odehrál jen osm minut.

Ovšem ještě nečekanější pak byla realita na hřišti, trenér Trpišovský totiž místo obvyklé formace s jedním útočníkem v Dortmundu vycházel ze systému 3-5-2. Bořil, Kúdela a Takács v obranné trojici, Olayinka a Coufal jako halvbeci, kapitán Škoda společně s  Masopustem v útoku.

Právě z jiného rozestavení pak ale vznikl první gól Borussie, kdy po špatném převzetí útočících hráčů zůstal za obranou úplně volný Reus, který přihrál Sanchovi, a ten už to měl sám před Kolářem jednoduché.

Slavii však inkasovaná branka nepoložila. Naopak! A vytvořila si víc šanci, než by si samotní hráči před zápasem možná dokázali představit. Jenže… Dlouho ji ničil bezchybný brankář Roman Bürki. Devětadvacetiletý Švýcar postupně vykopl hlavičku Olayinky, konečky prstů vyškrábl ránu Stancia, pokryl kuriózní kung-fu kop Škody i tečovanou střelu Masopusta. To vše jen v první půli, zkrátka neprostupná zeď.

Neprůstřelnost zlomil po rychlé akci až těsně před přestávkou zblízka Tomáš Souček, do kabin se šlo za stavu 1:1. Ve druhém poločase ovšem lépe začala Borussia, jejíž převahu v 61. minutě korunoval druhým (a nakonec vítězným) gólem Brandt.

Slavia ještě opět mohla vyrovnat, Bürki však byl zase proti, když vyrazil Součkovu bombu. A v té úplně NEJ šanci Pražanů pak dezorientovaný Ondřej Kúdela hlavičkoval vedle prázdné brány. Nutno říct, že víc branek mohli přidat i domácí, Ondřej Kolář ale stejně jako jeho kolega na druhé straně hřiště podal velmi dobrý výkon.

Červenobílí tak v šesti utkáních nabité skupiny vybojovali dva body, herně ale pokaždé obstáli. „Nikdo se nám nakonec nesmál. Všichni již ví, kdo je Slavia Praha. Nádherný první rok v Lize mistrů, příští rok nashledanou,“ napsal na Twitteru hrdý šéf klubu Jaroslav Tvrdík .

A už před zápasem zdůraznil, jak úspěšnou éru Slavia aktuálně prožívá. „Více než pět tisíc fanoušků na zápase o čest v Dortmundu ukazuje, kam se klub za čtyři roky dokázal posunout. Červenobílá síla! S pokorou věřím, že v roce 2020 budou na dresu již dvě zlaté hvězdy,“ uvedl s odkazem na to, že mužstvo kouče Trpišovského míří za jubilejním dvacátým titulem v české lize.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 10. Sancho, 61. Brandt

Hosté: 43. T. Souček

Sestavy

Domácí: Bürki – Akanji, Hummels, Zagadou – Hakimí (83. Balerdi), Brandt, Weigl, Guerreiro – T. Hazard (83. Ł. Piszczek), Sancho (87. Dahoud) – Reus (C).

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Takács (83. Hušbauer), Bořil – T. Souček, Ševčík – Masopust (72. Traoré), Stanciu, Olayinka – Milan Škoda (C) (65. Júsuf Hilál).

Náhradníci

Domácí: Alcácer, Balerdi, Dahoud, Götze, Hitz, Piszczek, Schulz

Hosté: Frydrych, Hušbauer, Kovář, Provod, Traoré, Van Buren, Júsuf Hilál

Karty

Domácí: Brandt, Zagadou, Weigl, Weigl

Hosté: Bořil, Coufal

Rozhodčí

Karasjov – Demeško, Gavrilin

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Návštěva

65 079 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud