25. listopadu 2020 • 22:52

SESTŘIHY LM: City a Bayern jsou v osmifinále. Liverpool doma padl

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov a Manchesteru City jsou dalšími jistými osmifinalisty Ligy mistrů. „Citizens“ si postup zajistili výhrou 1:0 na hřišti Olympiakosu Pireus. Úřadující vítěz soutěže Bayern doma porazil Salcburk 3:1, k čemuž mu jedním gólem pomohl Robert Lewandowski. V Lize mistrů dal polský útočník už 71 branek, čímž se v historické tabulce nejlepších střelců vyrovnal na třetím místě Španělu Raúlovi. Před ním jsou už jen Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Na všech osmi stadionech se před zápasy držela minuta ticha za dnes zesnulou fotbalovou legendu Diega Maradonu.



Německý mistr sice před třemi týdny zvítězil v Rakousku 6:2, v domácí odvetě však otevřel skóre až ve 43. minutě, kdy odražený míč dorazil do odkryté branky Lewandowski a vyrovnal Raúlův zápis. V úvodu druhé půle navíc Bayern přidal dva góly, a i když dohrával bez vyloučeného Marka Roky, vedení a tím i postup do osmifinále uhájil.

Bayern, který je s 15 góly nejvíce skórujícím týmem v dosavadním průběhu soutěže, prodloužil sérii 15 výher v Lize mistrů. Ve skupinové fázi trvá jeho neporazitelnost dokonce 20 utkání, naposledy v ní prohrál před více než třemi lety. Ve druhém zápase skupiny A se rozešlo Atlético Madrid s Lokomotivem Moskva bez branek, což udrželo v boji o druhé postupové místo i Salcburk.

Manchesteru City ve skupině C stačila k postupu i remíza, v Pireu ale vyhrál díky gólu ze 36. minuty. Kapitán Sterling přihrál patičkou do ideální střelecké pozice Philu Fodenovi a ten se trefil do odkryté poloviny branky. Dvacetiletý Foden skóroval i ve svém třetím ročníku v Lize mistrů.

KoučJosep Guardiola postoupil do osmifinále se svými týmy ve všech dvanácti případech. Manchester City prodloužil sérii bez prohry ve skupinové fázi soutěže na 16 zápasů a postupem spolu s Bayernem napodobil Chelsea, Sevillu, Barcelonu a Juventus. Ve druhém zápase skupiny pak Porto vyhrálo 2:0 v Marseille a k postupu mu chybí už jen bod.

K play off nakročili ve skupině B fotbalisté Mönchengladbachu, kteří tři týdny po výhře 6:0 porazili Šachtar Doněck 4:0 i v domácí odvetě. Mönchengladbach, který před třemi týdny v Kyjevě vyhrál první poločas 4:0, opět do úvodního dějství vstoupil ve velkém stylu. V 17. minutě proměnil Lars Stindl penaltu po faulu na Thurama, po půl hodině si na Stindlův rohový kop naskočil Nico Elvedi a hlavičkou na bližší tyč nedal gólmanu Pjatovovi šanci zasáhnout.

V nastavení první půle pak překonal Pjatova povedenými nůžkami Breel Embolo, jenž se ve 23 letech trefil v soutěži už za třetí klub. Konečnou podobu výsledku dal v 77. minutě Oscar Wendt, který stejně jako Elvedi skóroval v soutěži poprvé. Borussia vyhrála domácí zápas Ligy mistrů po pěti letech, kdy dva góly Seville (4:2) dal dnešní střelec Stindl.

Borussia vede skupinu B o bod před Realem Madrid, který zvítězil na hřišti Interu Milán 2:0. Real otevřel skóre už v 7. minutě, když se z penalty trefil Eden Hazard. Belgický záložník vstřelil první gól v soutěži v dresu „Bílého baletu“.

Ve 33. minutě zkomplikoval Interu situaci Arturo Vidal, který za protesty kvůli neodpískané penaltě dostal od anglického sudího Taylora dvě žluté karty během deseti sekund. Stal se tak rekordmanem, vyloučen totiž byl v Lize mistrů ve třetím různém klubu. V 59. minutě zvýšil Real vedení po vlastním gólu Hakimiho, díky čemuž vyhrál „Bílý balet“ na hřišti Interu poprvé v historii.

Ve skupině D nevyužili šanci postoupit fotbalisté Liverpoolu, kteří doma překvapivě podlehli 0:2 Bergamu a nenavázali na kanonádu 5:0 na hřišti Atalanty. „Reds“ vévodí tabulce o dva body před Bergamem a Ajaxem Amsterdam, který zvítězil 3:1 nad Midtjyllandem.

Góly

Domácí: 43. Lewandowski, 52. Coman, 68. Sané

Hosté: 73. M. Beriša

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Pavard (63. Lucas Hernández), J. Boateng, Alaba, Richards (79. Javi Martínez) – Roca, Goretzka – Gnabry (62. Sané), T. Müller, Coman (79. Costa) – Lewandowski.

Hosté: Stankovic – Kristensen, Ramalho, Wöber, Ulmer (C) – Camara, Junuzović (71. Adeyemi) – Mwepu (71. Ashimeru), M. Beriša, Szoboszlai (71. Sučić) – S. Koïta.

Náhradníci

Domácí: Nübel, Martínez, Sané, Costa, Choupo-Moting, Zirkzee, Hernández, Musiala, Akwo Arrey-Mbi

Hosté: Miguel, Walke, Ashimeru, Vallci, Onguéné, Solet, Farkas, Adeyemi, Sučić

Karty

Domácí: Neuer, Roca, Roca

Hosté: S. Koïta, Camara

Rozhodčí

Grinfeld – Hassan, Yarkoni (ISR)

Stadion

Allianz Arena, Mnichov

SESTŘIH LM: Bayern - Salcburk 3:1. Obhájci vládli i v deseti
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Lodi (60. Hermoso) – M. Llorente (60. Lemar), Saúl, Koke (C), Carrasco (80. Camello) – Félix, Á. Correa.

Hosté: Guilherme – Živogljadov, Ćorluka (C), Cerqueira, Rybus – Ignatěv, Kulikov, Krychowiak, Kamano (76. Rybčinskij), An. Mirančuk (76. Magkejev) – Luís.

Náhradníci

Domácí: Camello, Grbić, Hermoso, Lemar, Felipe, Sanabria, Sánchez, Šaponjić, Valera, Vitolo, Moya

Hosté: Josifov, Lisakovič, Lyscov, Éder, Magkejev, Muchin, Rajković, Kočenkov, Rybčinskij, Savin, Siljanov, Žemaletdinov

Rozhodčí

Vinčić – Klančnik, Kovačič (všichni SLO)

Stadion

Estadio Wanda Metropolitano (Madrid)

SESTŘIH LM: Atlético - Lokomotiv 0:0. Drtivá převaha, ale žádný gól
Video se připravuje ...

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 5 1 0 18:5 16
2. Atlético 6 2 3 1 7:8 9
3. Salcburk 6 1 1 4 10:17 4
4. Lok. Moskva 6 0 3 3 5:10 3

Góly

Domácí: 17. Stindl, 34. Elvedi, 45+1. Embolo, 77. Wendt

Hosté:

Sestavy

Domácí: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Neuhaus (69. Zakaria), Kramer, Lazaro (69. Herrmann) – Thuram (84. Traoré), Stindl (C) (81. Bénes), Embolo (69. Pléa).

Hosté: Pjatov (C) – Dodô, Kryvcov, Bondar, Matvijenko – Marlos (70. Antônio), Stěpaněnko, Patrick (81. Maycon) – Tetê, Júnior Moraes, Solomon (59. Fernando).

Náhradníci

Domácí: Grün, Sippel, Lang, Herrmann, Zakaria, Pléa, Traoré, Bénes, Poulsen, Jantschke

Hosté: Ševčenko, Trubin, Antônio, Maycon, Vitão, Cipriano, Bolbat, Sudakov, Fernando

Karty

Domácí: Lazaro, Lainer

Hosté: Stěpaněnko

Rozhodčí

Çakır – Duran, Ongun

Stadion

Borussia-Park, Mönchengladbach

SESTŘIH LM: Mönchengladbach - Šachtar 4:0. Další debakl pro Ukrajince
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 7. E. Hazard, 59. Hakimí (vl.)

Sestavy

Domácí: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni (46. D'Ambrosio) – Hakimí (64. Alexis Sánchez), Barella, Gagliardini (78. Sensi), Arturo Vidal, Young – R. Lukaku (86. Eriksen), Lautaro Martínez (46. Perišić).

Hosté: Courtois – Carvajal, Varane (C), Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić, Kroos, Ödegaard (58. Casemiro) – L. Vázquez, M. Díaz (59. Rodrygo), E. Hazard (78. Vinícius Júnior).

Náhradníci

Domácí: Radu, Stanković, Sánchez, Sensi, Ranocchia, Perišić, Eriksen, D'Ambrosio, Darmian, Nainggolan

Hosté: Lunin, Altube, Asensio, Marcelo, Casemiro, Vinícius Júnior, Isco, Rodrygo, Chust, Duro

Karty

Domácí: Gagliardini, Arturo Vidal, Arturo Vidal, Sensi

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn (vš. ENG)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán

SESTŘIH LM: Inter - Real 0:2. Trefil se Hazard, domácí hráli hodinu v deseti
Video se připravuje ...

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Real 6 3 1 2 11:9 10
2. Mönchengladbach 6 2 2 2 16:9 8
3. Šachtar 6 2 2 2 5:12 8
4. Inter Milán 6 1 3 2 7:9 6

Góly

Domácí:

Hosté: 36. Foden

Sestavy

Domácí: J. Sá – R. Semedo, Ba, Cissé – Dräger (66. Vrousai), M'Vila, Rodrigues (71. Bouchalakis), Rafinha Ferreira – M. Camara, Fortunis (C), Masouras (78. Soudani).

Hosté: Ederson – Cancelo, Stones, Rúben Dias, B. Mendy (78. Zinčenko) – Gündoğan (86. Doyle), Rodri (76. Fernandinho), Foden – B. Silva, Jesus (78. Agüero), Sterling (C) (76. Mahríz).

Náhradníci

Domácí: Karargyris, Tzolakis, Soudani, Bouchalakis, Vinagre, Androutsos, Vrousai, Papadopoulos, Sourlis, Nikolis, Kitsos, Tsavos

Hosté: Steffen, Carson, Agüero, Zinčenko, Laporte, Torres, Fernandinho, Mahríz, García, Nmecha, Doyle, Palmer

Karty

Domácí: Rafinha Ferreira

Hosté: Sterling, Rúben Dias, Gündoğan

Rozhodčí

Massa – Meli, Alassio (všichni ITA)

Stadion

Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus

SESTŘIH LM: Olympiakos - Manchester City 0:1. Čtvrtá výhra a jasný postup Citizens
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 39. Sanusi, 72. S. Oliveira

Sestavy

Domácí: Mandanda (C) – Sakaj, Álvaro González, Balerdi, Amavi – Rongier, Kamara (60. Cuisance), M. Sanson (78. Nagatomo) – Thauvin (78. Aké), Germain (59. Benedetto), Henrique (59. Payet).

Hosté: Marchesín – Manafá, Mbemba, M. Sarr, Sanusi – J. M. Corona (78. Taremí), Grujić, S. Oliveira (C) (90. N'Diaye), Otávio – Marega (79. Mário), L. Díaz (79. Nakadžima).

Náhradníci

Domácí: Pelé, Vanni, Strootman, Benedetto, Payet, Ćaleta-Car, Cuisance, Gueye, Aké, Chauí, Nagatomo, Perrin

Hosté: Costa, Leite, N'Diaye, Taremí, Nakadžima, Baró, Mário, Anderson, Martínez, Evanilson, Nanú, Vieira

Karty

Domácí: Balerdi, M. Sanson, Kamara, Thauvin, Balerdi, Payet

Hosté: Grujić, Sérgio Conceição, Grujić, S. Oliveira

Rozhodčí

Ekberg – Culum, Hallberg (všichni Švédsko)

Stadion

Stade Vélodrome, Marseille

SESTŘIH LM: Marseille - Porto 0:2. Další domácí porážka pro Olympique
Video se připravuje ...

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 6 5 1 0 13:1 16
2. FC Porto 6 4 1 1 10:3 13
3. Olympiacos 6 1 0 5 2:10 3
4. Marseille 6 1 0 5 2:13 3

Góly

Domácí:

Hosté: 60. Iličić, 64. Gosens

Sestavy

Domácí: Alisson – N. Williams, R. Williams, Matip (85. Minamino), Tsimikas (61. Robertson) – Jones, Wijnaldum (61. Fabinho), Milner (C) – M. Salah (61. Firmino), Origi (61. Diogo Jota), Mané.

Hosté: Gollini – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, de Roon, Pessina (85. Al. Mirančuk), Freuler, Gosens (75. Mojica) – Iličić (70. D. Zapata), A. Gómez (C).

Náhradníci

Domácí: Cain, Adrián, Robertson, Minamino, Fabinho, Firmino, Jota, Kelleher, Clarkson, Koumetio

Hosté: Mirančuk, Lammers, Sportiello, Zapata, Ruggeri, Muriel, Mojica, Scalvini, Palomino, Rossi, Piccini, Panada

Karty

Domácí: Tsimikas

Hosté: de Roon

Rozhodčí

Del Cerro – Yuste, Alonso (všichni Španělsko)

Stadion

Anfield Road, Liverpool

SESTŘIH LM: Liverpool - Atalanta 0:2. Domácí nevyužili šanci zajistit si osmifinále
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 47. Gravenberch, 49. Mazraoui, 66. Neres

Hosté: 80. Mabil

Sestavy

Domácí: A. Onana – Mazraoui (82. Klaiber), Schuurs, Blind (66. Lisandro Martínez), Tagliafico – Klaassen (66. E. Álvarez), Labyad (82. Promes), Gravenberch – Neres (90+3. Ekkelenkamp), Traoré, Tadić (C).

Hosté: Hansen – D. Cools, Sviatchenko (C), Scholz, Paulinho (26. Andersson) – Madsen (69. Anderson), Onyeka – Dreyer (82. Isaksen), Sisto (81. Pfeiffer), Mabil – Kaba (69. Krajev).

Náhradníci

Domácí: Stekelenburg, Kotarski, Timber, Álvarez, Klaiber, Martínez, Promes, Ekkelenkamp, Huntelaar, Brobbey, Antony

Hosté: Ottesen, Andersen, Höegh, Andersson, James, Dyhr, Krajev, Sörensen, Vibe, Anderson, Isaksen, Pfeiffer

Karty

Domácí: Neres

Hosté: Madsen N.), Sviatchenko (č)

Rozhodčí

S. Karasev – I. Demeško, M. Gavrilin (všichni RUS)

Stadion

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

SESTŘIH LM: Ajax - Midtjylland 3:1. Přemožitel Slavie čeká na první bod
Video se připravuje ...

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Liverpool 6 4 1 1 10:3 13
2. Atalanta 6 3 2 1 10:8 11
3. Ajax 6 2 1 3 7:7 7
4. Midtjylland 6 0 2 4 4:13 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud