27. dubna 2022 • 12:00

Benzema nadchl penaltou ve stylu Panenky. Jsem sebevědomý chlap, hlásil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za sebevědomého chlapa se označil fotbalový útočník Karim Benzema, který dvěma góly na hřišti Manchesteru City mírnil v prvním semifinále Ligy mistrů porážku Realu Madrid 3:4. Francouzský reprezentant se osamostatnil se 14 brankami v pozici nejlepšího střelce tohoto ročníku soutěže a věří, že se „Bílému baletu“ podaří v domácí odvetě vývoj zvrátit. Sám prokázal chladnokrevnost hlavně osm minut před koncem, kdy dloubáčkem ve stylu Antonína Panenky proměnil pokutový kop a zpečetil konečný výsledek, jenž dává jeho týmu naději.



„Jsem sebevědomý chlap. Tohle je nejvyšší fotbalová úroveň a my jsme nastoupili proti skvělému týmu na jejich stadionu. Prohrávali jsme sice 0:2, ale byli jsme dostatečně psychicky silní, abychom se do utkání vrátili,“ řekl Benzema v rozhovoru pro Movistar Plus.

Čtyřiatřicetiletý útočník při svém jubilejním 600. startu za Real snížil nejprve v první půli na 1:2 a po dalších brankách ve druhé části se postavil v 82. minutě k penaltě. Přestože naposledy v lize dvě neproměnil proti Osasuně, troufl si nyní proti brankáři Edersonovi na zakončení dloubáčkem. „Vždycky mám v hlavě, že penaltu neminete jen tehdy, když se k žádné nepostavíte. Takové je moje mentální nastavení,“ prohlásil Benzema.

Rodák z Lyonu vstřelil v 41 zápasech této sezony 41 branek. Podobné mety dosáhl ve španělském velkoklubu naposledy Cristiano Ronaldo v ročníku 2017/18. Benzema byl ústředním mužem „Bílého baletu“ i v předchozích zápasech Ligy mistrů.

V odvetném osmifinále proti Paris St. Germain pomohl Realu k postupu hattrickem a ve čtvrtfinálovém dvojzápase s Chelsea zaznamenal čtyři góly. „Nedokážu ani popsat, jak je dobrý. Je mým mentorem a inspirací. Doufám, že zakončí sezonu se třemi trofejemi - a to za vítězství v lize, Lize mistrů a Zlatým míčem,“ řekl jeho spoluhráč v útoku Vinícius Júnior.

Benzemovu mentální sílu ocenil i trenér Carlo Ancelotti, podle něhož „není snadné v semifinále Ligy mistrů zakončovat penaltu v Panenkově stylu“. Italský trenér však nebyl spokojený s hrou v obraně. „Dostali jsme čtyři góly a to nikdy neznamená nic dobrého. Naopak to hovoří o tom, že jsme špatně bránili. Ve druhém zápase se musíme zlepšit. Pořád si ale věříme, protože známe kouzlo domácího stadionu Santiaga Bernabeua,“ podotkl Ancelotti.

Od domácího prostředí si hodně slibuje i Benzema. „Upozorňuji naše fanoušky, aby byli připravení na další kouzla. Druhý zápas na hřišti Santiaga Bernabeua vyhrajeme,“ dodal Benzema. Semifinálová odveta Realu se City se uskuteční ve středu 4. května.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud