16. února 2023 • 11:14

Další selhání Chelsea. Expert: Utratili miliardy a pořád nemají útočníka!

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další zápas Chelsea, další trápení v koncovce. Fotbalisté londýnského klubu v novém roce ještě nedokázali dát víc než jeden gól v utkání. Potvrdilo se to i v osmifinále Ligy mistrů na hřišti Dortmundu, kde prohráli 0:1. Do šancí se dostával Félix, Mudryk či Havertz, ale bez úspěchu. Poslední jmenovaný nastoupil na hrotu, kam klub v divokém přestupním okně nepřivedl posilu. „Když uvážím, že utratili 600 milionů liber (téměř 16 miliard Kč) a stále nemají středního útočníka, je to prostě šílené,“ prohlásil bývalý fotbalista Owen Hargreaves.



V novém roce Chelsea ještě ani jednou nedala dva góly v zápase a dokázala jen jednou zvítězit. Ve výčtu má naopak už čtyři porážky napříč soutěžemi. Tu poslední přidala ve středu večer v osmifinále Ligy mistrů, na půdě Dortmundu prohrála 0:1.

Na hrotu nastoupil proti německému soupeři Kai Havertz, který má s bundesligou dostatek zkušeností. Nebyly mu ale nic platné.

„Je to frustrující, protože jsme hráli velmi dobře. Přijeli jsme sem zvítězit, nebo alespoň remizovat, ale ve finále jsme prohráli a to nás hodně štve,“ řekl pro klubový web Havertz.

V poslední době kritizovaný útočník sice podle hodnocení sportovních webů patřil k nejlepším hráčům v týmu, opět se ale ani on ani spoluhráči nedokázali prosadit. Gól Thiaga Silvy, který se pokusil napodobit slavný gól Maradony, kvůli hře rukou neplatil a Joao Félix trefil jen břevno.

Je nutné zmínit, že Havertz primárně není hrotový útočník a nastupuje zde spíš z nouze. „Když uvážím, že utratili 600 milionů liber a stále nemají středního útočníka, je to prostě šílené. Zápas s Borussií to ukázal. Potřebují někoho, kdo dostane míč do sítě,“ kritizoval tahy Chelsea na přestupovém trhu bývalý záložník Bayernu, či Manchesteru United Owen Hargreaves.

V devíti zápasech v roce 2023 dala Chelsea pouze čtyři branky, což je vzhledem k tomu, že nakupovala především hráče do útočné fáze, tristiní bilance. Většinou však šlo o křídla a záložníky a žádného čistokrevného střelce. V duelu s BVB 

Zároveň ale může být trenér Graham Potter aspoň trochu spokojený s tím, že jeho tým dostal „jen“ deset branek. S tím se dá pracovat, pokud jeho svěřenci najdou způsob, jak dávat více gólů. 

Možná i proto Hargreaves věří, že šance Londýňanů na postup nejsou po těsné prohře v Signal Iduna Parku malé. „V prvním poločase hře dominovali, měli opravdu dobré držení míče, mají kvalitní útočné hráče a v obraně vypadají o něco pevněji. Takže ještě zdaleka není konec, pokud (Potter) vyřeší zakončení a najde někoho, kdo bude hrát na hrotu, můžou ještě snadno postoupit do čtvrfinále,“ dodal ve studiu BT Sport Hargreaves.

„Nemůžete si vytvořit takové množství šancí a neproměnit je. Na této úrovni vás soupeř potrestá, což se stalo,“ dodal legendární stoper Manchesteru United Rio Ferdinand. 

Svůj pohled přidal i bývalý záložník Chelsea. Výkony a výsledky Havertze na hrotu podle něj nejsou dost dobré na to, kde chce klub být. „Když nedáváte góly a vaši útočníci nejsou ve formě, začnete cítit úzkost. Oni momentálně před brankou vypadají jako velmi úzkostlivý tým,“ doplnil. 

Chelsea FC Vše o klubu ZDE

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud