15. února 2023 • 22:59

Liga mistrů: Adeyemi ponížil obranu Chelsea, Benfica vyhrála v Bruggách

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dortmundu zdolali v úvodním osmifinále Ligy mistrů Chelsea 1:0 a vyhráli sedmý soutěžní zápas po sobě. Výrazně blízko čtvrtfinále je Benfica Lisabon. Portugalský celek zvítězil na hřišti FC Brugg 2:0. Odvety jsou na programu 7. března.



O triumfu Dortmundu rozhodl v 63. minutě po rychlém protiútoku a ukázkové sólové akci Adeyemi. Jednadvacetiletý útočník se zbavil argentinského mistra světa Fernándeze, obehrál si gólmana Arrizabalagu a zakončil do prázdné branky.

Chelsea neproměnila řadu šancí. V úvodním dějství se dvakrát netrefil Félix, z toho jednou orazítkoval břevno. Za stavu 1:0 pro Borussii zase domácí záložník Can odkopl míč z brankové čáry a gólman Kobel v nastavení vychytal Fernándezovu střelu zpoza vápna.

Dortmund porazil anglického soupeře po 10 zápasech, naopak "Blues" nezdolali německý tým popáté v řadě. Svěřenci trenéra Pottera zvítězili v jediném z posledních devíti utkání a venku podeváté za sebou nevyhráli.

Stejně jako Dortmund s Chelsea se také Bruggy s Benfikou v soutěžích UEFA utkaly premiérově. Hosté vstřelili oba góly na stadionu belgického celku po přestávce. Jako první skóroval z penalty Joao Mário, pojistku přidal v závěru střídající Neres. Za lisabonské mužstvo odehrál celý zápas někdejší obránce Slavie Bah.

Bruggy, které jsou v osmifinále Ligy mistrů poprvé, prohrály pátý z posledních šesti duelů s portugalskými týmy. Doma nezvítězily posedmé v řadě. Benfica venku v Lize mistrů podeváté po sobě neprohrála a po roce má opět nakročeno do čtvrtfinále. V minulém ročníku přešla v osmifinále přes Ajax Amsterodam.

Góly

Domácí: 63. Adeyemi

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kobel – Wolf (73. Ryerson), Süle, Schlotterbeck, Guerreiro – Can – Adeyemi (79. Bynoe-Gittens), Bellingham (C), Özcan, Brandt – Haller (68. Modeste).

Hosté: Arrizabalaga – James, Koulibaly, T. Silva (C), Chilwell (71. Mount) – Loftus-Cheek, E. Fernández – Zíjáš, Félix, Mudryk (71. Cucurella) – Havertz.

Náhradníci

Domácí: Bynoe-Gittens, Coulibaly, Dahoud, Hummels, Malen, Meunier, Meyer, Modeste, Reus, Reyna, Rothe, Ryerson

Hosté: Azpilicueta, Bettinelli, Cucurella, Gallagher, Chalobah, Chukwuemeka, Kovačić, Mount, Zakaria, Fofana, Bergström, Hall

Karty

Domácí: Bellingham, Can, Adeyemi, Özcan, Ryerson, Süle

Hosté: James, T. Silva, Zíjáš

Rozhodčí

Gil Manzano – Barbero Sevilla, Nevado Rodríguez

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Góly

Domácí:

Hosté: 51. João Mário, 88. Neres

Sestavy

Domácí: Mignolet – Mata, Hendry, Mechele, Meijer – Odoi (65. Nielsen), Onyedika – Buchanan, Vanaken (C), Sowah (79. Jutgla) – Lang.

Hosté: Vlachodimos – Bah, Ant. Silva, Otamendi (C), Grimaldo – Florentino, Chiquinho – Aursnes, João Mário (90+4. Neves), R. Silva (65. Neres) – G. Ramos (65. Guedes).

Náhradníci

Domácí: Bursik, Boyata, Sylla, Rits, Nielsen, Sandra, Jutgla, Nusa, Jaremčuk

Hosté: Soares, Gomes, Gilberto, Veríssimo, Morato, Draxler, Neres, Musa, Tengstedt, Schjelderup, Guedes, Neves

Karty

Domácí: Odoi, Sowah

Hosté: Otamendi

Rozhodčí

D. Massa – F. Meli, S. Alassio (všichni ITA)

Stadion

Jan Breydelstadion, Bruggy

Návštěva

24 136 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud