7. května 2009 • 11:53

Drogba prohrál jako malá holka, píše tisk

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Lítost, ale také ostrou kritiku schytali fotbalisté Chelsea od britských novinářů po včerejším utkání s Barcelonou. Ta byla španělským tiskem naopak chválena do nebes.



"Srdce Chelsea zlomil pozdní gól Andrése Iniesty."
The Guardian

"Prokletí modrých. Noční můra Chelsea. Bylo to dohodnuté?"
daily Mirror

"Podvedeni."
daily Mail

"Evropské sny Chelsea skončily tím nejkrutějším způsobem v posledních okamžicích tohoto dramatického příběhu, když Iniesta poslal Barcelonu do Říma spektakulárním gólem v třetí minutě nastavení."
The Times

"Ať utratí kolik chtějí, ať se snaží sebevíc, tak se jim to nedaří. Loni jim zlomil srdce penaltový rozstřel proti Manchesteru United v Moskvě. Tentokrát norský sudí, který neuznal nejméně čtyři penalty, a dramatické vyrovnání Iniesty."
The Sun

"Zdá se, že vrtkavá fotbalová štěstěna vynalézá nové, ještě krutější způsoby, jak miliardáři Abramovičovi odepřít jedinou věc, kterou mu jeho peníze nemohou koupit."
The Independent

"Emoce neomlouvají Drogbovo ostudné chování po závěrečném hvizdu."
BBC

"Penalty? V některých případech sporně, jindy to byly jasné případy. Ale velkou část sympatií oslabily vzteklé reakce Drogby a Ballacka, kteří zašli příliš daleko. Až vášně opadnou, Chelsea může také přičíst své selhání neochotě využít početní převahu poté, co byl vyloučen v 66. minutě barcelonský Abidal. Chelsea se skoro nevysvětlitelně stáhla."
The Times

"Chelsea udělala během dramatického večera skoro všechno správně, ale její hráči to zkazili výbuchem po zápase. Nenávistná reakce po porážce si zaslouží trest od UEFA i pohrdání zbytku kontinentu."
The Guardian

"Didier Drogba hrál jako hrdina, ale prohrál jako malá holka."
daily Mirror

"Petr Čech měl klidnější večer než před týdnem v Barceloně a až do gólu se vypořádal se vším a prokázal odvahu, když vyrazil několik centrů."
The Times

"Iniesta: Gól z nebe. Barcelona je v římském finále a Iniesta se zapsal do historie klubu."
El País

"Iniesta zařídil zázrak. Nyní víme, kdo je fotbalový Bůh. Jmenuje se Andrés, je stydlivý a narodil se v Albacete. Je to dobrý člověk a ve středu v noci mě rozbrečel."
As

"Iniesta: Tichý hrdina. Jeho začátky v Barceloně byly těžké. Byl daleko od rodiny a jeho jediným přítelem byl fotbalový míč. Ale nikdy si nestěžoval, nikdy se nenechal zlákat nabídkami jiných klubů a byl věrný týmu, který mu dal největší šanci v životě."
El Mundo

Katalánci mají na dosah bonus 794 milionů korun

Fotbalisté Barcelony mají na dosah tučné prémie. Pokud se jim podaří vyhrát Ligu mistrů, španělskou ligu i domácí pohár, dostanou od klubu 30 milionů eur (asi 794 milionů korun).

Za samotný triumf nad obhájcem Manchesterem United ve finále Ligy mistrů mají hráči slíbeno 15 milionů eur.

Za vítězství v domácí soutěži, kde má Barcelona čtyři kola před koncem sedmibodový náskok před druhým Realem Madrid, mohou fotbalisté dostat deset milionů.

Pokud navíc příští středu porazí ve finále Španělského poháru Bilbao, přilepší si o dalších pět milionů eur. Dramatický postup Barcelony do finále Ligy mistrů měl však i stinnou stránkou.

Po středeční remíze 1:1 na hřišti Chelsea byly oslavy na třídě Las Ramblas v katalánské metropoli zastíněny výtržnostmi, které odneslo zraněním šestnáct lidí a čtyři policisté.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud