Pavel Janega
25. srpna 2010 • 15:00

Chovancova ves: Nejdřív pohřeb, pak fandit Žilině!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad všichni muži z Dolních Kočkovců, rodné obce Jozefa Chovance, se večer přes nepřízeň manželek přesunou do jediné hospody, aby mohli shlédnout odvetu Žilina – Sparta. Ovšem než začne fotbal, v hospodě se uskuteční pohřební hostina.



„Nejprve zavzpomínáme na památku zesnulého, našeho souseda, ale až začne fotbal, natáhneme plátno a budeme fandit Žilině,“ říká barman dolnokočkovické hospůdky.

Večer bude mít dost práce. Majitel hospody Daniel Michálek totiž očekává přeplněný sál. „A když se Žilině podaří postoupit do Ligy mistrů, pro mě osobně to znamená šestkrát vyprodaný lokál,“ těší se.

V tom, komu bude hospoda fandit, má poměrně jasno. „Devětadevadesát procent drží palce Žilině. Až na jednoho Pražáka, který je v těchto dnech v Dolních Kočkovcích na chalupě,“ vysvětlil Daniel.

Slováci přejí postup Žilině i kvůli tomu, že pár kilometrů od nich mohou pobíhat takoví velikáni jako Lionel Messi, Cristiano Ronaldo či Didier Drogba.

„Snad se to podaří. Ale hodně záleží na štěstí, na které já věřím,“ říká spolumajitelka. „Žilina si to utéct nenechá,“ doplňuje její manžel Daniel.

Proč si myslí, že Sparta nemá šanci? „No protože má ve svém týmu obrovský bordel. Jozef si tam musí udělat pořádek, při nejmenším vyrazit nesympatického Řepku,“ uvedl.

Sparťané se mohou cítit jako doma.
Sparťané se mohou cítit jako doma.

Samotný Chovanec do místní hospůdky dříve chodil poměrně často, ale v současnosti vůbec. „Naposledy se tu ukázal před dvanácti lety. Kecali jsme s ním a s jeho tátou spolu tamhle u baru až do rána,“ prozradil Daniel. „Teď se spíš přijede podívat za rodinou, ale sem už nechodí.“

Trenér Sparty se nepohodl se zdejšími štamgasty. Hlavně proto, že mluvil česky, což prý někteří Slováci nesli velmi špatně. „Taky žije úplně na jiné úrovni. Nemá zapotřebí, aby se tu s každým vybavoval a poslouchal různé řeči,“ dodal majitel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud