Pavel Janega
16. října 2010 • 20:12

Sparta nechce titul!? Prohrála s Teplicemi 0:2

Autor: Pavel Janega, Ktbl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťané si opět zkomplikovali cestu za obhajobou titulu. Na Letné prohráli s Teplice 0:2 a dali možnost vedoucí Plzni navýšit náskok na propastných dvanáct bodů! Ta hraje v neděli s beznadějně posledním Brnem…



Naštvaně máchl rukama do prázdna. Zlobil se, že zazdil nadějnou akci. Libor Sionko před poločasem netrefil branku a publikum vzdychlo. Později začalo pískat. A dávat najevo, že takhle teda ne!

Ačkoliv fotbalisté Sparty svého soupeře herně převyšovali, ani jednou míč do teplické branky nedostali. Pokaždé v koncovce selhali. Jako v Sokolově, kde vypadli z poháru.


„Čeká nás těžký zápas, těžký chlebíček,“ řekl před zápasem trenér Jozef Chovanec, který však po devadesáti minutách poznal, že Teplice byly spíše velice sytým bochníkem chleba. A ten jeho svěřenci požít nedokázali.

Proč se letenskému klubu nedařilo? Tak především postrádali štěstí. Wilfried se do gólu tlačil, ale na Vackův pas nedosáhl. Sionkův pokus, jež se stáčel do branky, vyrazil brankář Grigar na břevno. A tak dále, a tak dále.

Přitom Chovanec se snažil seč mohl. Měnil rozestavení. Posouval hráče z jedné pozice na druhou. Po přestávce vyslal na trávník dalšího forvarda Kweukeho. Ale nic nepomohlo. Nic.

Teplicím naopak stačily k vítězství prakticky dvě šance. Do Mahmutovičovy rány strčil nohu Brabec tak neštastně, že pokořil gólmana Blažka. Druhou příležitost Mahmutovič proměnil po skvělém Vidličkově centru. A opět u toho byl Brabec…

Kamil Vacek a jeho zklamání z porážky
Kamil Vacek a jeho zklamání z porážky


0:2. Konec. „Bojujte za Spartu. My chceme gól,“ řvali fanoušci. Ale zbytečně. Sparťané po druhé inkasované brance už neměli sílu s výsledkem cokoliv udělat. Už nebyli tak draví, spíš zoufalí.

A aby toho nebylo málo, po neděli můžou na Plzeň ztrácet hrůzných DVANÁCT bodů. To je de facto konec mistrovských ambicí, zvláště když vedoucí celek ligy je ve formě a čeká ho poslední Brno.

Sparta Praha - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 31. a 56. Mahmutovič. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Wilczek. ŽK: Brabec - Mahmutovič, Vidlička, Vondrášek, Rosa. Diváci: 6942.

Sparta: Blažek - Adiaba (46. Podaný), Řepka, Brabec (86. Kušnír), Pamič - Sionko (65. Kweuke), Vacek, Kladrubský, Kucka - Wilfried, Kadlec. Trenér: Chovanec.

Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Matula, Rosa - Siva, Čajič, Hošek, Vondrášek (77. Stožický), Mareš - Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud