Michal Koštuřík
18. října 2010 • 03:21

Zachránce Kubíček: Půjčil Pospěchovi na vlak

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Zbyňka Pospěcha má zkrátka slabost. Proto se rozhodl, že jej zachrání před fotbalovým i životním krachem. Jiří Kubíček, bývalý místopředseda svazu a olomoucký boss, útočníkovi půjčil nemálo peněz, aby mu zajistil přežití. Také usilovně řeší jeho spor s agentem Chovancem a se Zbrojovkou Brno, kde hráč naposledy působil.



Nejdřív sledoval Pospěchovy patálie zpovzdálí. Až mu došla trpělivost a vložil se do věci sám. „Chci zachránit fotbalistu, který mohl dnes hrát za nároďák,“ vysvětluje pateticky Kubíček, podle něhož žije někdejší obávaný prvoligový útočník na hranici bídy.

Dvě kauzy
Spor s agentem
Pospěchův bývalý zástupce Ondrej Chovanec si nárokuje vyplacení smluvní pokuty ve výši 100 tisíc eur za to, že jej útočník v roce 2008 údajně neinformoval o přestupu z norského Odd Grenland do Petržalky. Disciplinární komise ČMFS následně zastavila Pospěchovi činnost. Odvolací a revizní komise nyní trest přerušila a případ se vrací před arbitráž.

Spor s Brnem
Vedení Zbrojovky Brno v dubnu po verdiktu disciplinární komise dalo hráči jednostrannou výpověď ze smlouvy. Opomnělo ji však poslat na svaz a arbitrážní komisi. Útočníka přestal klub platit a zakázal mu s týmem trénovat. Pospěchův kontrakt je ale stále zaregistrován a podle všeho zůstává v platnosti.

Když se před pár dny chystal s Pospěchem na jednání do Prahy, útočník mu večer před odjezdem zavolal: „Nemůžu jet, nemám peníze na vlak,“ oznámil mu. Kubíček neváhal, v noci mu přes internet jízdenku objednal a zaplatil.

„Hrozila mu exekuce na barák. Kdyby jej nevzala manželka, se kterou nežil, pod svá křídla, tak skončí někde pod mostem,“ líčí Kubíček, podle něhož je fotbalista v obou případech v právu.

Brno tímto způsobem nemohlo vypovědět útočníkovi platný kontrakt, agent Ondrej Chovanec zase žádá vyplacení sumy 100 tisíc eur, na kterou nemá nárok.

To jsou Kubíčkovy závěry, o které se snaží přesvědčit svazové orgány. Zatím dokázal to, že odchovanec Opavy může znovu hrát fotbal.

Kubíček nelituje toho, že Pospěcha finančně založil. Věří, že se mu peníze brzy vrátí. „Až mu Brno zaplatí to, co má,“ spoléhá se.

Dluh Zbrojovky už podle Kubíčka převýšil milion korun. Útočník měl pobírat základní plat 120 tisíc korun. Klub mu od ledna neposlal ani korunu, takže mu (pokud se prokáže, že je výpověď neplatná) za deset měsíců dluží 1,2 milionu.

„Zbyněk splácí čtyřicet sedm tisíc měsíčně na barák a auto. Při platu sto dvacet tisíc bez prémií to nebylo nic, ale teď to je problém,“ přiznává s tím, že by Brnu měla být odebrána licence pro nejvyšší soutěž.

Pro Kubíčka je problémový střelec fotbalista par excellence. „Když hrál za Slovácko proti Olomouci, říkal jsem našim stoperům, ať ho pozorně sledují. Komárek pak prohlásil, že se nedá bránit. Byl o třídu výš než ostatní,“ dodal Kubíček. To je ale minulost….

Zbyněk Pospěch skončil v Brně, s manažerem Chovancem se soudí o miliony
Zbyněk Pospěch skončil v Brně, s manažerem Chovancem se soudí o miliony

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud