25. července 2011 • 16:41

Dukla chce bavit fanoušky atraktivním fotbalem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly Praha vstupují do sezony s cílem bavit fanoušky, stabilizovat klub a hrát ve středu tabulky. Podzimní část sezony bude věnovaná i na stavební úpravy stadionu, na které musela být vynaložena velká část rozpočtu. Právě splnění podmínek na stadionu pro první ligu prý bylo největším úskalím Dukly v letní přípravě.



"Bylo by slabomyslné vstupovat do ligy pouze s cílem se zachránit. Chceme dál budovat naši sportovní strategii a prezentovat se podobným fotbalem jako v druhé lize. Tedy bavit fanoušky," uvedl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel.

"Jsem přesvědčen, že tým je natolik silný, aby hrál fotbal, na který budou chodit lidi a který povede k bezproblémové záchraně. Chceme klub důstojně reprezentovat a stabilizovat ho do dalších let," dodal.

Ke stabilizaci mají pomoci i stavební úpravy, kterými nyní prochází stadion na Julisce. "Pravda je taková, že pro nováčka ligy je splnění podmínek pro první ligu hodně složité. Je příliš krátký čas na to, vyřešit vše potřebné. Pro nás to bylo těžší o to, že jsme v nájmu a je tak s tím hodně papírování," řekl generální ředitel Michal Šrámek.

Přestože se úpravy časově protahují, není problém, aby v pátek Juliska hostila duel 1. kola s Olomoucí.

"Práce sice kvůli administrativě začaly až na poslední chvíli, ale v kooperaci s komisí pro stadiony vše stihneme a v průběhu podzimu všechny úpravy dotáhneme do konce," slíbil Šrámek, podle které bylo třeba do stadionu investovat částku v desítkách milionů korun.

Právě stavební úpravy byly velkým zatížením pro rozpočet, proto klub výrazněji neinvestoval do posilování, ale soustředil se hlavně na sehnání náhrady za hráče, kteří odešli. "Mužstvo prokazuje svou kvalitu a bylo vhodně doplněné. Takže by ta kvalita měla být ještě větší než doposud.

Svému týmu věřím," řekl trenér Luboš Kozel, který bere útočnou posilu Miroslava Markoviče jako kvalitnějšího hráče než byl jeho předchůdce Dani Chigou.

"Je to také gólový hráč, navíc perspektivnější a použitelnější i v mezihře. Dani byl koncový hráč, ale zhodnocoval práci mužstva. To Míra je platný i ve hře. Pracovali jsme přes léto na tom, aby ho mužstvo více využívalo než Daniho," doplnil Kozel.

Sám Markovič věří, že mezeru po Chigouovi dokáže zacelit. "Hlavně jsem rád, že jsem dostal šanci hrát první ligu. Budu rád, když dám deset gólů, ale netroufám si přesně říci, kolik branek dám. Hlavně chci pomoc, aby Dukla hrála v klidném středu tabulky," uvedl Markovič, který přišel z Viktorie Žižkov, kde byl druhým nejlepším střelcem druhé ligy právě za Chigouem.

Vedle Markoviče přišel také stoper Ondřej Švejdík na hostování ze Sparty a záložník Miroslav Podrazký ze Sokolova. Naopak ze základní sestavy nikdo kromě Chigoua neodešel. "Ještě bychom chtěli přivést křídelního útočníka.

Mužstvo má však zdravý základ a chtěli jsme, aby ti hráči, kteří si ligu vybojovali, ji také hráli. Až čas ukáže, jestli ta kvalita je taková, za jakou ji považujeme," dodal Kozel.

Dukla v přípravě prohrála jen v úvodu s Bohemians 1905, poté například porazila Hradec Králové či České Budějovice. "S přípravou panuje spokojenost, protože se nikdo nezranil a herně jsme se zlepšovali. Mužstvo je zdravě nabuzené na start ligy," věří Kozel.

"Z prvních šesti zápasů hrajeme čtyři doma, takže víme, že začátek je pro nás hrozně důležitý. Musíme se dobře odrazit, protože pak bychom body honili těžko," dodal.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud