23. října 2011 • 04:30

Slavia o ochrance kouče Straky: To nejsou bodyguardi, ale stevardi!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prostoru kolem střídačky domácích bude dnes v Edenu při zápase s Českými Budějovicemi o dvě osoby víc než obvykle. Na bezpečnost slávistického kouče Františka Straky by měli znovu dohlížet osobní strážci. Stejně jako při jeho premiéře na Žižkově.



Nestandardní situace si žádá nestandardní řešení. Agresivní odpor valné většiny slávistických fanoušků proti novému trenérovi tak přiměl klub k výjimečným opatřením.

Tím nejviditelnějším je přítomnost dvou ranařů, kteří se při pondělním derby na Žižkově nehnuli od Františka Straky na krok. Neustále monitorovali situaci na tribuně za slávistickou lavičkou a dokonce regulovali i chování samotného kouče.

„Kolikrát jsem chtěl jít ven, ale měl jsem kolem sebe dva bodyguardy, kteří se spíš starali o to, abych moc nevybíhal,“ vysvětlil Straka po zápase, proč se tentokrát zdržel emotivního koučování, kterým je proslulý.

Dá se očekávat, že podobný scénář se bude opakovat zítra v Synot Tip Areně, kam dorazí České Budějovice. Tedy s jednou malou úpravou.

„To nejsou žádní bodyguardi, ale stevardi, kteří jsou součástí našeho pořadatelského sboru,“ trvá na správné terminologii Soňa Nouzáková, ředitelka komunikace Slavie.

STEVARD

Zaměstnanec služeb pracující převážně na palubě letadla, stará se o bezpečnost cestujících a servis.

Zdroj: Slovník cizích slov

Pod pojmem stevard si přitom člověk představí usměvavého a příjemného chlapíka. Tento obrázek dva ostří chlapíci ve Strakově blízkosti v žádném případě nenaplňují.

Když po závěrečném hvizdu na Žižkově sledovali novináři vypjatou atmosféru v chodbě před šatnami, zabouchl jim je jeden ze zakaboněných strážců přímo před nosem.

Samotný Straka přiznává, že práce pod dohledem „stevardů“ je atypická, nicméně si jejich přítomnost pochvaluje.

„Člověk aspoň v určitých situacích cítil jistotu,“ přiznal po prohře 0:1 na Žižkově.

Podá František Cipro v Edenu Strakovi ruku? O špatných vztazích obou trenérů čtěte v Nedělním Sportu!


František Straka musel mít na Žižkově ochranku
František Straka musel mít na Žižkově ochranku

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud