2. května 2012 • 05:00

Hřebík: Vždyť je to folklór. Vedeme – a na tribuně řvou Hřebík ven!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší by bylo, kdybych přišel do Sparty v létě. To jsou slova manažera fotbalové Sparty Jaroslava Hřebíka v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport. Svůj pocit sdělil i spolumajiteli klubu Danielu Křetínskému, přesto se v zimě na Letné objevil. V roli muže, který má dva úkoly: získat titul a vybudovat konkurenceschopný tým pro Evropu. Ten první se mu drolí mezi prsty. A stejně jako před pěti lety slýchává nepříjemný pokřik: Hřebík ven! „Je to folklór,“ říká 63letý odborník.



V obsáhlém rozhovoru pro deník Sport Jaroslav Hřebík tvrdí, že Sparta se nemůže vydat cestou Liberce či Plzně a budovat kádr dva roky. Bez titulů. Bez trofejí. I proto si prý Daniel Křetínský nemohl dovolit předstoupit před veřejnost a říct jasně: Změníme Spartu i za cenu toho, že možná nezískáme titul.

„To by šlo jen za určitých okolností, kdyby Sparta byla svým způsobem úspěšná. Jenže jí se v posledních letech nedaří uspět, potřebujeme k tomu titul. Logicky. Jinak by byl pan Křetínský sám proti sobě,“ říká Hřebík.

Na druhé straně, ve Spartě mají jasno: pokud titul nezískají, k drastickým opatřením (např. výměna trenérů) nesáhnou.

„Pan Křetínský jasně řekl: Musíme získat titul. Potřebuju ho. Sparta ho potřebuje. Ale taky musela přijít otázka: Co když ho nezískáme? A pan Křetínský řekl, že jednoznačně jdeme po cestě, aby Sparta byla nejlepší v Česku a konkurenceschopná v Evropě,“ podotkl manažer Sparty.

A právě Hřebík je mužem, který byl pověřen tím, aby Spartu přebudoval. Od základu – áčko, béčko i mládež. „Chceme vychovat typy hráčů, kteří třeba nejsou v celém českém fotbale. Mohl bych vám vyprávět, kolik času jsem za ty tři měsíce strávil mládeží. Neuvěřitelně…“ uvedl.

Jaroslav HřebíkFoto Pavel Mazáč (Sport)
Zástupce šéfredaktora deníku Sport Štěpán Filípek, který Hřebíka zpovídal, ovšem v interview namítl, že Sparta chybuje v tom, že Daniel Křetínský ani nikdo jiný rázně nevystoupí a nevysvětlí, o co klubu jde především. Obzvláště teď, když se titul vzdaluje…

„Já to vím,“ opáčil Hřebík. „Ale pan Křetínský se o klub stará pečlivě, na Spartě mu strašně záleží. Veřejnost to příliš nevidí, protože po některých zkušenostech z minulosti nechce příliš mluvit do médií.“

Daniel KřetínskýFoto Jaroslav Legner (Sport)
Hřebík si prý ani nedovede představit, „jak se to v Křetínském musí vařit“.

„Dotuje Spartu ze svých peněz, snaží se tomu všemu maximálně pomoct. Neznám člověka, který by pro to dělal víc. Ale kam to v českém prostředí vede? Hází mu klacky pod nohy, pomalu se mu vysmívají. Vždyť je to folklór. Vedeme – a na tribuně řvou Hřebík ven!“ kroutí hlavou.

Nicméně přiznává, že jeho návrat do Sparty mohl být lépe načasovaný. Proč? „To vám nemůžu říct. Nemůžu říct všechno,“ odpovídá Hřebík po krátkém přemýšlení. „Ale vím, že když už bych měl přijít, bylo by to lepší v létě. Protože jsem si udělal analýzu celého podzimu.“

Velký rozhovor s Jaroslavem Hřebíkem ve středečním deníku Sport
- o tom, zda počítal s tím, že Sparta nemusí získat titul
- o tom, jestli by nejraději nehrál jen s fotbalisty z reprezentační devatenáctky
- o tom, jak je spokojen s Jiřím Jarošíkem či Markem Matějovským a proč nehraje Tomáš Zápotočný
- o tom, proč a co se snaží ve Spartě změnit
Jaroslav Hřebík a Martin HašekFoto Michal Beránek SPORT
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud