Jakub Konečný
27. června 2012 • 09:25

Sparťanská posila z Realu vypadá skvěle, ale mzdou nevybočuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský obránce Pablo Gil Sarrión, kterého na herním soustředění v Rakousku zkouší Sparta, se zatím jeví velmi dobře. Třiadvacetiletý zadák hrál poslední dva roky za béčko Realu Madrid – a jeho testování bude trvat nejméně týden.



Udělat dobrý první dojem. Pro málokoho je tento úkol důležitější než pro fotbalistu, který se ocitne někde na testech. V tom případě si Pablo Gil Sarrión může gratulovat, vstupní zkoušku zvládl.

„Vypadá velmi dobře,“ říká člen představenstva Sparty Jakub Otava. A tlumočí tím stanovisko členů realizačního týmu v čele s koučem Vítězslavem Lavičkou.

Sparta dostala tip na odchovance Albacete v rámci svých mezinárodních kontaktů. Její sportovní vedení si prohlédlo Gila, jak si fotbalista nechává říkat, na čtyřech DVD, a pak se rozhodlo ho pozvat na testy.

„Velmi snadno jsme se domluvili, že k nám přijede,“ líčí Otava.

Stejně hladce proběhla i diskuse na téma případné mzdy španělského krajánka. „Seznámili jsme ho s tím, co mu můžeme nabídnout – a neměl s tím problém. Platově nejde o žádný extrém,“ tvrdí Otava.

Spartě v tomto ohledu pomohlo, že kluby na Pyrenejském poloostrově jsou proslulé svými dluhy, navíc Gil hrál pouze za třetiligovou rezervu madridského Realu, takže jeho gáže závratných výšin nedosahovala.

K tomu je zdarma, protože mu 30. června končí s královským klubem smlouva.

Tím však výčet kladů třiadvacetiletého blonďáka nekončí. „Je hodně rychlý a ještě neměl vážné zranění,“ zmiňuje Otava další podstatná pozitiva.

Po avizovaném odchodu Ondřeje Kušníra do Liberce má Sparta na pravý kraj obrany k dispozici jen zkušeného Vlastimila Vidličku a odchovance Adama Jánoše bez jediného ligového startu.

Už v pátek proto začala zkoušet devatenáctiletého Vladimíra Coufala z druholigové Opavy, v pondělí do konkurzu na pravého beka přibyl Gil. A dorazit by měl ještě třetí do party. Rovněž cizinec.

„Gil má za sebou první tréninky, měl by hrát dnes proti Kluži. Bude s námi nejméně týden,“ doplňuje Otava.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud