Pavel Kalouš
20. července 2012 • 15:21

Hattrick nebude pokaždé, nejsem Messi, hájí se slávista Juhar

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ITÁLIE | VIDEO | Hned v prvním zápase za Slavii se uvedl hattrickem, další zápas proti AS Varese se však už Martinu Juharovi nepovedl. „Nemůžu dávat hattrick v každém zápase, nejsem Messi. Musím si zvyknout na jiný styl hry,“ přiznává problémy s adaptací posila ze Sparty.



Čtyřiadvacetiletý záložník nastoupil ve čtvrtek v Borgo Valsugana proti druholigovému italskému soupeři znovu na levém kraji zálohy, odkud měl podporovat jediného útočníka Milana Škodu.

Na rozdíl od utkání s Varnsdorfem však tentokrát gól nedal a hlavně nebyl téměř vidět. „Nebyl jsem sám se sebou spokojený. Málo jsem se dostával do hry,“ přiznává Juhar.

Když se minulý týden blýskl třemi góly, fanoušci Slavie zajásali: Panečku, to bude posila. Jenže tak jednoduché to nebude a sám Juhar to dobře ví.

„Velkou roli hraje i adaptace. Musím si zvyknout na jiný styl hry i prostředí. Každé mužstvo má úplně jiné typy hráčů a každý tým hraje jinak, to je normální,“ uvažuje mladý Slovák.

Podívejte, co dovede s míčem nová posila Slavie
Video se připravuje ...

Na Juharovi je navíc stále znát, že ve Spartě v posledních měsících jen paběrkoval. Vždyť za celé jaro odehrál v lize jen 58 minut. „Jediné, co ho teď trochu sráží, je nedostatek sebevědomí. To mu muset vrátit. Když nenastupujete pravidelně, projeví se to na fyzičce i psychice,“ všiml si kouč Petr Rada.

 „Sebevědomí? Určitě mi chybí, když sedíte na lavičce a nehrajete zápasy, které vás můžou posunout výš, sebevědomí klesá. Ale věřím, že se mi to podaří vrátit zpět,“ plánuje Juhar, který loňského přestupu do Sparty nelituje. „V životě nikdy ničeho nelituju,“ kroutí hlavou.

„Parta je tady velmi dobrá, s tím jsem neměl žádný problém. Myslím, že to každým zápasem bude lepší a lepší,“ dodává. Otázka zní jinak: Jak dlouho to bude trvat? „To nevím. Třeba se to zlomí v jednom zápase, zase dám tři góly a bude všechno jinak,“ věří Juhar.

Martin Juhar, slávistická posila ze Sparty
Martin Juhar, slávistická posila ze Sparty

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud