22. července 2012 • 04:00

Sparťan Gil, posila z Realu, už komunikuje na hřišti česky

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě je teprve pár týdnů, ovšem během krátké chvíle pochytil několik českých slovíček. Pablo Gil, který přišel na Letnou z Realu Madrid Castilla, v sobotním utkání s Viktorií Žižkov (3:2) komunikoval se svými novými spoluhráči českým jazykem.



"Pablo sbírá česká slovíčka, což je plus pro jeho aklimatizaci v českém prostředí," pochvaloval si po zápase sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

Nejenže pravý bek rozuměl některým slovům spoluhráčů, také on dokázal včas zakřičet. Fanoušci na tribunce Loko Vltavín nad tím nadšeně debatovali.

Stejně tak ocenili jeho výkon. V duelu se Žižkovem brousil pravou lajnu nahoru-dolů a často se zapojoval do útočné fáze.

"To je přesně jeden z důvodů, proč nám padl do oka," přiznal Lavička. "Pablo je konstruktivní typ hráče, který se dokáže zapojit do útoku a má kvalitní finální přihrávku."

Pablo Gil, nová posila Sparty PrahaFoto Pavel Mazáč SPORT
Zvyknout si na styl českého fotbalu ale Gilovi ještě nějaký čas zabere.

"V některých situacích měl problém s hodně agresivní hrou soupeře, takže ho pár soubojů bolelo. Musí si zvykat," usmíval se letenský kouč.

Sparta porazila Žižkov 3:2 a zahraje si nedělní finále Letního ligového poháru Prahy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud