Pavel Janega
26. července 2012 • 17:28

Slavia vstupuje do sezony bez cíle. Ten má jenom Závod míru, říká Rada

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez vyřčených konkrétních cílů půjde do nového ligového ročníku pražská Slavia. Nevyhlásila boj ani o poháry, ani o přední příčky. Pouze oznámila, že "chce kvalitně odehrát soutěž". Trenér Petr Rada to vysvětlil slovy, že by případný pád mohl později bolet...



Petr RadaFoto ČTK
"Odehrát kvalitně soutěž," zněla odpověď Petra Rady na otázku, s jakými cíli vstoupí Slavia do sezony.

Když byl vyzván ke konkrétní odpovědi, začal se čertit: "To po mně nechtějte! Cíl má jenom Závod míru. Chceme prostě vyhrávat, střílet hodně gólů a skončit v tabulce co nejvýš."

Konkrétní odpověď z Rady nebo vedení klubu nedostanete. Dočkáte se pouze slov, že současný kádr má potenciál, se kterým musí vybojovat lepší umístění než v minulé sezoně.

"Samozřejmě, pokud bychom byli první, bylo by to dobrý, ale musíme být realisté. Kdybychom si mysleli, že určitě budeme hrát na špici, o to by byl případný pád horší," podotkl slávistický kouč.

Zajímavostí je, že slávisté plánují jakousi analýzu výsledků a výkonů po pátém ligovém kole. Jinak si totiž slova sportovního ředitele Miroslava Držmíška nejde vysvětlit.

Když mluvil o cílech, nedokázal být stejně jako Rada konkrétní a že prý "až prvních PĚT kol ukáže, jak na tom Slavia opravdu je".

O něco později se vyjádřil k uzavřenému kádru, do kterého již "sešívaní" nechtějí zasahovat. ALE... "Uvidíme, co se stane v prvních PĚTI kolech. Pak nic není vyloučeno," dodal Držmíšek.

Petr RadaFoto Jaroslav Legner (Sport)

Co bude za pět kol, když se Slavii dařit nebude? Těžko odhadnout.

Rada ale neztrácí optimismus. Věří, že jeho svěřenci dovedou hrát zajímavý a atraktivní fotbal.

"Vepředu musíme být nebezpečnější než v minulé sezoně a nastřílet více branek. Doma chceme být aktivní, hrát směrem dopředu a snažit se získat co nejvíc bodů. Ale musíme brát také v potaz kvalitu soupeře, z toho budeme vycházet. V lize není lehký soupeř," zakončil.

Slavia vstoupí do nového ročníku pondělním zápasem s nováčkem z Jihlavy (18:00).

Petr Rada v diskuzi se svými asistenty.Foto Jaroslav Legner SPORT

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud