1. října 2012 • 17:29

Rada krotil maséry, na hřiště nesměli. Boule na hlavě za to nestojí...

Autor: jon, šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický kouč je na koni. Vítězství 1:0 v derby nad Spartou hraje Petru Radovi do karet, jeho tým neprohrál už šestý zápas v řadě. Na tiskové konferenci po sobotním duelu ze sebe Rada sypal i překvapivé odpovědi. "Maséry pouštím na hřiště jen málokdy, hráči musí něco vydržet," uvedl 54letý trenér.



Když přišel po zápase se Spartou Petr Rada mezi novináře, zářil jako sluníčko. Samé úsměvy, dobrá nálada, vtípky. Jak by ne, když "sešívaní" po čtyřech letech zdolali letitého rivala.


"Jsem spokojený s výhrou, hráli jsme proti kvalitnímu soupeři. Hráčům musím poděkovat za nasazení a přístup, podali jsme výborný kolektivní výkon, to rozhodlo," hodnotil domácí výhru nad Spartou.

Rada si pochvaloval, že jeho svěřenci uhlídali nebezpečné útočné duo Kweuke, Kadlec, udrželi čisté konto a vypořádali se i s bouřlivou atmosférou. "V posledních zápasech jsme se snažili udržet nulu, to se nám podařilo i tentokrát. Spartu jsme skoro k ničemu nepustili," liboval si trenér momentálně pátého celku ligové tabulky.

Narozdíl od lidí ze sparťanského tábora našel pochopení pro dělbuchy a další události v hledišti.

"Já s tím nic nenadělám, podobné věci se dějí i jinde ve světě. Je nepříjemné, že se to stane. Na sledované utkání přijde fandů dvakrát tolik, ale vždycky je někdo tak šikovný, že dovnitř něco pronese," uvedl Rada směrem k fanouškům, kteří během derby házeli na hrací plochu dýmovnice, dělbuchy a další předměty.

Petr Rada během utkání Slavie se Spartou, které Slavia vyhrála 1:0 Petr Rada během utkání Slavie se Spartou, které Slavia vyhrála 1:0Foto Jaroslav Legner Sport


"Je to škoda pro fotbal, ale emoce k tomu patří. Neříkám, že by tam měly létat dělbuchy, ale až na toho diváka, co vběhl na hřiště a házení dýmovnic na Kisela, to bylo v pořádku," dodal Rada.

Slávistickému kouči se naopak nelíbí, pokud hráči zbytečně simulují a polehávají na trávníku.

"Fotbal je hra pro chlapy, málokdy pouštím maséra na hřiště, pokud to není hodně vážné. Každý musí něco zvládnout," pronesl jasný názor.

"Když na trávníku ležel Nitrianský, maséři tam vběhli, aniž by se mě zeptali. To bylo zbytečné, pak kvůli tomu musí hráč ven. Prakticky tam byla jen boule, to by měl vydržet," komentoval Rada.

Zatímco na Spartě leží deka po čtvrté porážce v řadě, Slavia je na koni. "Hráči si vítězství určitě užijí, ale v ránci možností. Už v úterý nás čeká těžké pohárové utkání v Ústí. Chceme, aby výkony hráčů šly ještě nahoru," uzavřel Rada. 

Slavisté slaví vítězství nad odvěkým rivalem
Slavisté slaví vítězství nad odvěkým rivalem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud