11. ledna 2013 • 13:37

Lafata s Kweukem? Může hrát pod hrotem, naznačuje Lavička

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kweuke, Kadlec, Balaj, Skalák, Bednář, teď Lafata. V útoku Sparty nyní vznikl značný přetlak. Trenér Vítězslav Lavička připouští, že bude chtít přizpůsobit hru schopnostem exjabloneckého kanonýra. Sparta doposud na úplném hrotu, kde Lafata pálil v Jablonci, využívala Lea Kweukeho. Budou moct dva elitní útočníci Gambrinus ligy nastupovat spolu?



Oba jsou to hráči do koncovky, na oba musí pracovat zbytek týmu. Ve Spartě nyní chtějí připravit systém, ve kterém by mohli David Lafata s Leem Kweukem nastupovat spolu. Reprezentační kanonýr by se nejspíš stáhl pod hrot a na hřišti pracoval pod kamerunským tankem.

„Je to jedna z možností. Pokud postavíme co největší počet ofenzivních hráčů, ať už vedle sebe, pod hrot nebo malinko do stran, myslím si, že můžeme nabídnout divákům útočný fotbal,“ naznačuje kouč Lavička.

„Ale příliš nechci mluvit o tom, jestli budeme hrát na jednoho, dva nebo tři útočníky. V tuhle chvíli jsme rádi, že David Lafata je součástí Sparty. Jeho příchodem se každopádně zvyšuje konkurence. K tomu, abychom se posunovali výkonnostně dopředu, konkurenci potřebujeme,“ dodává.

Lafata během tréninku Sparty, která se na začátku zimní přípravy připravuje v tréninkkovém areálu na Strahově
Lafata během tréninku Sparty, která se na začátku zimní přípravy připravuje v tréninkkovém areálu na Strahově

Se sparťanským trenérem souhlasí i fotbalový internacionál Ladislav Vízek. „Dovedu si představit, že se David bude kolem Kweukeho točit jako komár a bude to velmi zajímavá podívaná. Připomíná mi to dvojici Koller–Baroš,“ nabízí srovnání s úspěšnou reprezentační dvojicí.

Jak se na případnou novou roli dívá Lafata? „Změna by to asi byla, ale člověk si nemůže vybírat, kde chce hrát nebo kde se mu to hodí. Jsem jeden z členů kádru, kam mě trenér postaví, tam budu hrát,“ říká smířeně.

Je ale jasné, že Lafatovo místo je ve vápně, tedy na úplném hrotu. Tam dává góly, tam je nejnebezpečnější, tam je mužstvu nejplatnější. V Jablonci se z něj stal střelecký  zabiják také proto, že mu tým ušil hru na míru.

„Víme, jaký typ hráče David Lafata je. K tomu budeme chtít uzpůsobit i náš herní styl. Ve Spartě ale nestavíme hru na jednom hráči, je to o týmové práci. Každopádně by příchodem Lafaty měla naše kvalita i efektivita v útočné fázi stoupnout,“ věří Lavička.

Motivace dvojnásobného nejlepšího střelce české ligy je ve Spartě jasná. „Byl bych spokojený, kdybychom získali titul. I kdybych nedal ani jeden gól, titul krále střelců přece už mám,“ říká skromně jednatřicetiletý kanonýr.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud