8. března 2013 • 22:09

Slavii vysvobodil Juhar. Sešívaní se dočkali výhry venku, porazili Brno

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie po sedmi zápasech v první lize zvítězili. V 19. kole vyhráli v Brně 1:0 a posunuli se na osmé místo tabulky, mimo jiné právě před svého soupeře. Venku slávisté zvítězili poprvé od října 2011. Utkání chudé na šance rozhodl po hodině hry Juhar, jehož střelu brankář Doležal podcenil a míč pustil do sítě.



Utkání sousedů v tabulce začala lépe Slavia. V šesté minutě vypálil z hranice vápna Juhar a notně vystrašil brankáře Doležala.

Zbrojovka se do tempa dostávala pozvolna, první šanci měl v 16. minutě Mezlík, ke kterému se odrazil míč po rohu. Zkušený brněnský záložník ale tvrdou ranou těsně minul branku.

Dobrotka se snaží obrat o míč Michala Škodu.Foto ČTK

Poté se hrál jen průměrný fotbal s minimem šancí na obou stranách. První poločas tak skončil bez branek a ani po přestávce diváky v chladném počasí hra moc nebavila.

Zbrojovka postrádala kvalitu v rozehrávce, navíc kvůli zdravotním problémům musel ze hry odstoupit kapitán Švancara a útočná činnost Brna se tím v podstatě zhroutila.

Pražané se nikam netlačili a čekali na soupeřovu chybu. Jedna z nich přišla v 61. minutě. Míč propadl na malé vápno, kde byl připravený Mičola, ovšem jeho rána z otočky skončila vysoko nad bránou.

Čonka bojuje o míč s brněnským ŠkodouFoto ČTK

Jenže první varování Zbrojovce nestačilo, o minutu později už inkasovala. Pražané rozehráli nakrátko standardní situaci a domácí nechali spoustu prostoru Juharovi, který z velké dálky napřáhl. Míč nepříjemně poskakoval a nakonec doplachtil až do Doležalovy sítě.

Slavia od té doby kontrovala výsledek a až na jedinou výjimku žádné komplikace nepřipustila.

Zbrojovka si šanci na vyrovnání vytvořila jen v 90. minutě, kdy se k dlouhému centru dostal Pernica, ale Čontofolský vytáhl míč nad břevno. Ani potřetí tak Brno nedokázalo v jarní části soutěže bodovat.

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 62. Juhar. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Peřina. ŽK: Michal Škoda - Bortel, Vošahlík. Diváci: 4102.

Sestavy:

Brno: Doležal - Husár, Pernica, Brabec, Hyčka (84. Traoré) - Pašek (57. Kunc), Šoljič, Zavadil, Mezlík - Švancara (61. Přerovský), Michal Škoda. Trenér: Čuhel.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Čonka - Gecov (46. Zmrhal), Juhar, Petrák, Mičola (90. Šimeček) - Škutka (66. Milan Škoda), Vošahlík. Trenér: Rada.

Nitrianský sleduje počínání Petra Švancary
Nitrianský sleduje počínání Petra Švancary

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud