1. června 2013 • 04:02

Kde počká pohár? Plzeň ani Sparta ho nechtějí pustit na hřiště

Autor: kap, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo se stane mistrem? Pokud chcete věřit vedení českého fotbalu, vsaďte všechno na Plzeň. Právě tu totiž Fotbalovou asociaci ČR favorizuje. Alespoň podle toho, že na její zápas v Hradci posílá originál vítězné trofeje i sadu medailí, kterou má jen jednu.



Pohár sice na východ Čech vyrazí až večer v průběhu utkání, na rozdíl od dřívějších spekulací se však nebude čekat na vývoj obou klíčových zápasů, aby se zvýšila šance, že mistr bude moct nad hlavu zvednout originální verzi poháru.

Pokud se tedy mistrem stane Sparta, s jistotou převezme pouze repliku poháru a medaile její hráči obdrží se zpožděním až na večerním klubovém večírku.

„Originál poháru bude umístěn ve studiu České televize v Praze. Jakmile studio skončí a začne utkání, pohár vyrazí do Hradce. Na Letnou pak replika poputuje podle aktuálního vývoje,“ říká mluvčí Ligové fotbalové asociace Daniel Hajný.

Zvláštností je i fakt, že ani na jednom ze stadionů nebudou poháry během utkání na hřišti nebo v jeho okolí. Jde o výslovné přání Plzně i Sparty, které si nepřejí, aby jejich hráči před nebo během utkání trofej viděli.

Poháry tak pravděpodobně budou čekat kdesi na parkovišti. Ovšem nejdéle do 19 hodin. Pak by jeden z nich měl získat majitele.

O tento pohár se budou na jaře skutečně přetahovat nejvíc fotbalisté Sparty a Plzně
O tento pohár se budou na jaře skutečně přetahovat nejvíc fotbalisté Sparty a Plzně

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud