1. června 2013 • 19:57

Slovácko se po téměř jedenácti letech dočkalo vítězství v Brně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka zvítězili v závěrečném 30. kole první ligy v Brně 3:1. Zbrojovku porazili po téměř jedenácti letech. Svými góly se o to ve druhém poločase zasloužili Kuncl, Kovář a Došek.



Od úvodních minut měli sice územní převahu Brňané a vypracovali si i šance, ale proti brankáři Melichárkovi se neprosadili. Hosté byli v prvním poločase v útoku téměř neškodní. Ofenzivu se občas snažil posílit i stoper Trousil, většina akcí skončila hodně nepřesnými střelami.

Ve 3. minutě se ocitl Mezlík sám před Melichárkem, který včasným vyběhnutím šanci zmařil. Ve 24. minutě Mezlík střelou zdálky znovu prověřil brankáře Slovácka, jenž míč vytlačil.

Po půlhodině zahrozil Mezlík potřetí, jeho tvrdá rána se odrazila od břevna těsně před brankovou čáru. Ještě před touto akcí propásl možnost ke skórování po Kroupově přihrávce Pašek, který ve vyložené šanci netrefil míč.

Trenér Slovácka Habanec poslal do druhého poločasu Kováře místo nedůrazného Kerbra. Hra hostů se oproti úvodnímu poločasu výrazně změnila a zatlačili Brňany na jejich polovinu.

První šanci ještě Valenta zahodil, když zamířil z pěti metrů přímo do brankáře Doležala. V 54. minutě zasáhl Kunclův centr domácí Traoré tak nešťastně, že na změnu směru už brankář Doležal nestačil zareagovat.

O čtyři minuty později dostal Kovář dlouhý míč na levou stranu a využil Doležalova vyběhnutí. Zbrojovku vrátil do hry v 61. minutě Zavadilův gól z trestného kopu, ovšem nejlepší střelec Slovácka Došek zpečetil výhru hostů svým třináctým gólem v sezoně.

Do utkání nezasáhl v dresu Zbrojovky Brno zkušený útočník Petr Švancara a hovoří se o jeho možném odchodu z klubu. Netajil se totiž tím, že mu pozice náhradníka nevyhovuje.

"Teď se k tomu nechci moc vyjadřovat. Jsou tu velké emoce, klub slaví sto let, nechtěl bych něco říkat," tvrdil útočník. "Ve fotbale se moc plánovat nedá. Někdy skončíte za půl roku, někdy za rok a jindy zase za pět let," vykládal se zachmuřenou tváří Švancara.

30. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 1:3 (0:0)
Branky: 61. Zavadil - 54. Kuncl, 58. Kovář, 79. Došek. Rozhodčí: Paták - Kotík, Ratajová. ŽK: Traore, P. Mezlík - Valenta, Došek, Šumolikoski, Melichárek. Diváci: 3462.

Sestavy:
Brno: Doležal - Hyčka, Brabec, Pernica, Husár - Pašek (78. Markovič), P. Mezlík, Zavadil, Traoré (60. Přerovský) - Michal Škoda, Kroupa. Trenér: Grmela.
Slovácko: Melichárek - Kuncl, Košút, Trousil, Reinberk - Šumulikoski (75. Hofmann) - Skalák, Daníček, Valenta, Kerbr (46. Kovář) - Došek (80. Haša). Trenér: Habanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud