14. září 2013 • 21:47

Zápotočný: Ve Spartě jsem nevyhořel, ale už jsem tam neměl co dělat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
SESTŘIH: Teplice - Liberec 2:0. Rozhodl Fila, strach o Kulenoviče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Tomáš Zápotočný den po svých třiatřicátých narozeninách pomohl fotbalistům Příbrami k remíze 1:1 se Slováckem. O jeho přestupu ze Sparty, kde po zranění prakticky nehrál, se rozhodlo až v pátek a ve svém staronovém působišti stihl pouze dva tréninky.



"Jsem rád, že se mi podařilo odehrát celý zápas a koleno drží. Dnes jsme měli trochu štěstí. Dali jsme krásný gól s jsme spokojeni," řekl Zápotočný novinářům po zápase 8. kola první ligy.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 9. • 18:00
1. FC Slovácko
1. FC Slovácko
1:1
ONLINE
14. září
18:00
1. FK Příbram
1. FK Příbram
Góly

Domácí: 70. Ondřejka

Hosté: 32. Pilík

Sestavy

Domácí: Melichárek – Kubáň, Trousil (C), Košút, Mezlík – Ondřejka (90. Rada), Daníček (82. Haša), Valenta, Petr (56. Havlík), Volešák – Kerbr.

Hosté: Hruška (C) – Jugas (35. Roland Videgla), Hájovský, Zápotočný, Mišůn – Mareš, Tarczal, Andrejevič, Pilík (72. Stratil), Danoski – Švancara (62. Řezníček).

Náhradníci

Domácí: Heča, Reinberk, Rada, Martan, Biolek, Havlík, Haša

Hosté: Divíšek, Barák, Stratil, Brandner, Řezníček, Štěpanovský, Roland Videgla

Karty

Domácí: Kubáň, Trousil, Trousil (č)

Hosté: Pilík, Roland Videgla, Danoski, Roland Videgla (č)

Rozhodčí

Příhoda – Šterba, Hrabovský

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty seniora

Návštěva

3987 diváků

Přiznal, že v Uherském Hradišti to bylo pro stopery náročné. "V týmu Slovácka byli hodně nepříjemní Petr s Ondřejkou. Musíme se více sehrát. Ještě bych více očekával od spoluhráčů. Uvidíme, jak si hra sedne," poznamenal Zápotočný, kterého mrzela jen inkasovaná branka v 69. minutě.

"Míč měl na noze Andrejevič, potom promáchl Hájovský. Byla to souhra několika chybiček. Potom jsem už jen dobíhal a Ondřejka už střílel do prázdné branky," popsal situaci před gólem na 1:1.

"Ovšem brankář Hruška nás několikrát podržel. Divím se, že chytá v Příbrami a někdo si jej nevytáhne," žertoval Zápotočný. Se spoluhráči si vychutnal po zápase oslavu bodu v šatně. "Jsme malý tým a musíme sbírat bod po bodu k záchraně," podotkl bývalý hráč Liberce, Udine či Besiktase Istanbul.

Měl sice nabídku ze Slavie Praha a o jeho služby se ucházel i Jablonec, ale zkušený bek zamířil do Příbrami, kde působil už na začátku kariéry v letech 2000 - 2002.

"Z nabídek vyhrála Příbram, kde chci zůstat delší dobu. Příští týden na tiskovce řekneme, na jak dlouho se podepsala smlouva. Už jsem ve věku, že myslím na konec kariéry. Všechno jsme s manželkou společně zvážili a takto se rozhodli," vysvětlil Zápotočný.

V posledním zápase, který odehrál koncem března ve Spartě proti Plzni, se zranil. Sice v této sezoně ještě jednou za Letenské nastoupil na poslední minutu proti Bohemians 1905, ale tomuto startu nepřikládá důležitost.

"Udělal jsem si něco s chrupavkou a tři měsíce jsem stál. Už jsem cítil, že nemám od trenéra (Vítězslava Lavičky) důvěru. Poslední zápas postavili Brabce, to mě trošku nahlodalo. Řekl jsem si, že přestoupím a ve Spartě už nemám co dělat. Neviděl bych to ale tak, že bych ve Spartě vyhořel," dodal Zápotočný.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud