8. ledna 2014 • 19:17

Plzeň chce Rybalku! Musí ale zaplatit kolem 25 milionů korun

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv ve Viktorii Plzeň po změně trenéra neplánovali nákupy, úřadující mistr se přece jen chystá utrácet. A ne málo. Účastník jarní fáze Evropské ligy má zájem o záložníka Sergeje Rybalku, jenž uplynulý kalendářní rok hostoval ve Slovanu Liberec. Jeho klub Dynamo Kyjev si jej podle informací iSport.cz cení na částku pohybující se okolo 25 milionů korun!



Třiadvacetiletý záložník má za sebou velmi povedený podzim, v barvách libereckého Slovanu nastřílel v Gambrinus lize pět branek, v evropských pohárech přidal další tři a výrazně se podílel na úspěšném tažení severočeského klubu Evropskou ligou, které pokračuje únorovými souboji s AZ Alkmaar.

U Nisy, kam přišel Rybalka loni v lednu, působil na hostování z Dynama Kyjev a Liberec se nijak netají zájmem o jeho prodloužení. Nicméně podle zdrojů iSport.cz preferuje ukrajinský klub prodej a hráče, jenž v jeho dresu nastoupil pouze ke dvěma ligovým duelům, si cení na částku pohybující se v rozmezí okolo 25 až 27 miliony korun, což je zhruba o sedm víc, než za něj požadovali v létě. A to je suma, kterou si Slovan rozhodně nemůže dovolit.

„Ve hře je pokračování hostování v Liberci i přestup do jiného českého klubu. Jasno by mělo být do pátku,“ řekl záložníkův agent Martin Říha. „Dnes (ve středu) jsme měli sezení s jedním zájemcem a sdělili jsme jim finanční představy naše i Dynama Kyjev. Znají všechna důležitá čísla,“ doplnil hráčův zástupce.

Nejmenovaným klubem je podle informací iSport.cz Viktoria Plzeň. A to přesto, že Dušan Uhrin mladší, nástupce Pavla Vrby v trenérské funkci, po svém nástupu prohlásil, že posilovat nehodlá, což zopakoval i v pondělí při zahájení zimní přípravy. „Na naší politice nezasahovat do kádru se nic nemění. Máme kvalitní mužstvo, což odpovídá výsledkům. Není co měnit,“ uvedl.

Nicméně o Rybalku se podle zákulisních informací vážně zajímá. Co by jeho příchod signalizoval? I když neuplatnila opci na Martina Pospíšila, který se vrátil do Sigmy Olomouc, pokračuje příprava na „život po Pavlu Horváthovi“. Osmatřicetiletý klíčový muž sestavy Viktorie zatím neuvažuje o konci kariéry, nicméně plzeňský klub chce být logicky připravený na obě varianty.

Rybalka je momentálně na báze Dynama Kyjev, kde se připravuje individuálně, protože ukrajinský klub startuje přípravu až 13. ledna. V Liberci byl tvořivý záložník spokojený, ale podle slov svého agenta by se chtěl, pokud to půjde, posunout dál.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud