10. května 2014 • 21:07

Slovácko si doma poradilo se Znojmem, opět se trefil kanonýr Došek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka vyhráli nad Znojmem 2:0 a nováček se tak dál musí prát o záchranu v Gambrinus lize. O výhře domácích rozhodl kanonýr Došek, náskok pak pojistil po přestávce Trávník.



Fotbalisté Znojma prohráli ve 28. kole první ligy na hřišti Slovácka 0:2 a už jen bod je dělí od sestupového pásma, kam navíc můžou klesnout už v neděli, pokud Olomouc vyhraje na Spartě. O výhru domácích se postarali Došek s Trávníkem.

Slovácko od úvodních minut vsadilo na útočný fotbal a už ve 4. minutě trefil Diviš po sprinterském souboji s Buchtou tyč. Domácí dostali soupeře pod tlak, Znojmo však dlouho držel ve hře brankář Hrubý, který kryl střely Šumolikoského, Petra, Diviše, Doška i Valenty.

Fotbalistům Znojma nechyběla bojovnost, snaha o rychlé protiútoky však končila na nepřesné finální přihrávce. Na hrotu sice nejlepšího znojemského střelce Vašíčka doplňovali Crnkič s Haurdičem, ale k vážnějšímu ohrožení domácího brankáře se nedostali.

Vedení se Slovácko ujalo ve 28. minutě po křížné střele útočníka Doška, který nakrojil druhou stovku branek v české lize. V závěru poločasu propásl možnost vyrovnat Vašíček, jemuž po sólovém útoku v poslední chvíli ukopl míč vracející se obránce Kuncl.

Také po změně stran diktovali tempo fotbalisté Slovácka po Valentově centru z pravé strany přidal druhý gól Trávník a připsal si tak první ligový gól. Po něm se domácí stáhli do obrany a Znojmo na chvíli přebralo iniciativu, ale bez výsledku.

Hosté se tak opět přiblížili sestupovému pásmu a i kdyby Olomouc na hřišti mistrovské Sparty v neděli neuspěla, hodně napoví hned následující kolo. V něm se totiž Znojmo utká právě s celkem z Hané.

Z V R P Skóre B

28. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 28. Došek, 66. Trávník. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Zeman. ŽK: T. Rada, Trávník, Heča - Cihlář, Mudra, Lacko. Diváci: 4298.

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Trávník (83. Havlík), Petr - Došek. Trenér: Habanec.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, R. Buchta (66. Odehnal), Hnaníček, Mudra - Crnkič, Haurdič (58. Gal Andrezly), Zeba, Lacko, Cihlář - Vašíček (46. Stáňa). Trenér: Kalvoda.

Fotbalisté Znojma prohráli na hřišti Slovácka 0:2 a dál bojují o udržení nejvyšší soutěže
Fotbalisté Znojma prohráli na hřišti Slovácka 0:2 a dál bojují o udržení nejvyšší soutěže

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud