23. března 2019 • 10:23

Anglie hodnotí debakl Čechů: Neškodný soupeř, koledovali si o trest

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětihvězdičkový výkon anglických fotbalistů proti české reprezentaci v úvodním utkání kvalifikace mistrovství Evropy dal podle britských médií definitivně zapomenout na předchozí léta promarněných talentů. Vystoupení výběru trenéra Jaroslava Šilhavého, který v pátek ve Wembley utrpěl debakl 0:5, naopak deníky označily za neškodné a plné chyb volajících po potrestání.



"Euforii z výkonů na loňském mistrovství světa trochu kazil fakt, že Anglie vypadla v semifinále a nedokázala po 52 letech postoupit do finále," připomněl server BBC. "Když ale v pátek celé Wembley tleskalo výprasku 5:0, všem bylo jasné, že Rusko byl pouze začátek něčeho výjimečného pro Anglii i nastupující generaci hráčů," dodal.

"Léta promarněných anglických talentů jsou minulostí. Teď ale trenéra Southgatea i jeho mladý a skvělý tým čeká náročný úkol: udržet narůstající očekávání a naděje fanoušků v rozumných mezích," napsala BBC.

Anglická demolice? Tři góly byly smolné. Penalta spíš být neměla, shoduje se Šilhavý s hráči
Video se připravuje ...

List The Sun zase ocenil, že zatímco na mistrovství světa se Southgate spoléhal na pevnou obranu, nyní vsadil na útok. "Hra se třemi stopery je minulostí. Trenér vidí budoucnost v nejlepším útoku světového fotbalu," uvedl.

Právě útok totiž rozhodl o nejvyšší porážce českého týmu v samostatné historii. Raheem Sterling dal tři góly, Harry Kane se prosadil z penalty a skóre uzavřel vlastní gól Tomáše Kalase.

"Sterling byl nebránitelný," napsal The Sun. "Tři roky nedal za Anglii gól, ale Southgate s ním měl trpělivost a nyní sklízí zaslouženou odměnu," přidal server BBC.

Také hodnocení výkonu českého výběru odpovídalo v britských médiích výsledku. "Češi byli neškodným soupeřem, nebyli vůbec nebezpeční, chybami v obraně si koledovali o trest a ten také přišel. Anglie naopak hrála dynamicky a nekompromisně. Byla pro soupeře prostě příliš rychlá, příliš obratná a příliš dobrá," napsala BBC.

Sterling ve Wembley hattrickem zničil Čechy. 0:5, nejhorší porážka v české historii
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24. Sterling, 45+2. Kane, 62. Sterling, 68. Sterling, 84. Kalas (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pickford – Walker, M. Keane, Maguire, Chilwell – Alli (63. Rice), Dier (17. Barkley), Henderson – Sancho, Kane (C), Sterling (70. Hudson-Odoi).

Hosté: Pavlenka – Kadeřábek, Čelůstka, Kalas, Novák – T. Souček, Pavelka – Gebre Selassie, Darida (C) (67. Masopust), Jankto (46. Vydra) – Schick (82. Milan Škoda).

Náhradníci

Domácí: Heaton, Butland, Rice, Trippier, Tarkowski, Rose, Ward-Prowse, Barkley, Wilson, Hudson-Odoi

Hosté: Kolář, Koubek, Coufal, Zmrhal, Dočkal, Frýdek, Masopust, Král, Suchý, Vydra, Škoda, Kúdela

Karty

Hosté: Kadeřábek, Schick

Rozhodčí

Dias – Tavares, Soares (vš. Portugalsko)

Stadion

Wembley Stadium, Londýn

Návštěva

82 575 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud