9. prosince 2013 • 21:05

Tady chybí tribuna... Začne MS na stavbě?! V Brazílii hrozí skandál

Autor: pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Za 185 dní to v Sao Paulu vypukne. Ještěže ne už dnes… Stadion pro zahajovací zápas mistrovství světa 2014 totiž připomíná víc staveniště, než moderní fotbalovou arénu, na kterém 12. června zahájí turnaj domácí Brazílie s Chorvatskem. Ještě hůř to vypadá na místním letišti, které by se mělo přivítat tisíce fanoušků účastníků stadionu.



V Brazílii si s termíny hlavu nelámou. Datum dokončení stadionu v Sao Paulu už několikrát posunuli. Podle nejnovějších informací by měl být hotový dva měsíce před výkopem. Finiš prací na stadionu narušilo nedávné zřícení jeřábu na střechu, které si vyžádalo dva lidské životy.

Šéf mezinárodní federace FIFA Joseph Blatter řekl, že stadion v Sao Paulu má být dokončen podle posledních informací 14. dubna. "Je to otázka důvěry. Momentálně neexistuje žádný plán B," řekl. Práce nyní nemohou naplno pokračovat, protože stále probíhá vyšetřování nehody se spadlým jeřábem.

Tady už dávno neměl být výhled mimo stadion. Jenže stavba v Sao Paulu nabrala zpoždění.
Tady už dávno neměl být výhled mimo stadion. Jenže stavba v Sao Paulu nabrala zpoždění.

Představení stadionů pro MS 2014 Představení stadionů pro MS 2014Foto iSport.cz

Původně měl stadion hostit už letošní Pohár FIFA, pak měl být hotov do konce roku. Následně se termín posunul na únor. "FIFA se teď může modlit k Bohu, Alláhovi nebo někomu jinému, aby ve spojení s mistrovstvím světa už nedošlo k dalším nepříjemnostem," dodal Blatter.

Stadion v Sao Paulu má hostit i další tři zápasy základní skupiny, jedno osmifinále a také semifinále. Mistrovství světa se bude hrát na celkem 12 stadionech. Problémy s dokončením v řádném termínu mají také arény v Curitibě a Cuiabě, ty by měly být předány nejpozději v únoru.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud