29. května 2014 • 18:18

Legendární Masopust: O Brazílii mám na MS obavu, nemá individuality

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN | V roce 1962 vstřelil Brazilcům ve finále mistrovství světa gól, ale na vítězství to nestačilo. Teď bude Josef Masopust, legenda českého a světového fotbalu, u televize bedlivě sledovat, jestli kanárci přidají před domácím publikem šesté zlato. „Mám z toho trochu obavy,“ říká majitel Zlatého míče France Footballu.



V Brazílii mu říkají Jose. Když se v nejlidnatější zemi Jižní Ameriky objeví, lidé mu dávají najevo, jak si ho váží. Moc by ho chtěli za pár dní přivítat jako čestného hosta na mistrovství světa. Jenže na 83letého Josefa Masopusta už daleká cesta není. „V tomhle věku už je člověk rád, když se ráno probudí a může se postavit na nohy,“ vysvětluje s úsměvem.

Přesto nebude na největším svátku fotbalu chybět. V televizi si nenechá ujít jediný zápas. „Na chalupě si zaberu místnost s jednou televizí a budu sledovat, co půjde,“ slibuje Masopust.

Samozřejmě, že nejvíc se bude těšit na souboje kanárků. Bude jim držet palce, aby turnaj tisíciletí vyhráli, ale že by si na to vsadil, to tedy ne. Proč?

„Vítězství na šampionátu doma berou všichni jako otázku národní cti. Jenže zapomínají na to, že fotbalový svět se vyrovnává. Výsledky z posledních let to dokazují,“ zdůrazňuje.

Kam řadí na žebříčku současnou brazilskou reprezentace? „Myslí si, že jsou pořád nejlepší na světě, ale… Když si vezmete takový Real Madrid, má v sestavě jednu individualitu vedle druhé. Cristiano Ronaldo, Bale a další. Takové individuality Brazílie nemá. Poslední brazilský fotbalista, který může ohromit Evropu, je ten Neymar,“ říká Masopust.

Titulní strana Magazínu deníku Sport Titulní strana Magazínu deníku SportFoto Sport


Více prozradil v rozhovoru pro páteční Sport Magazín. O čem v něm mluvil?

O Messim a Ronaldovi.

O novinářském přepadení před finále MS 1962.

O brazilských demonstrantech.

Co také najdete v pátečním Sport Magazínu:

Hitparáda: 100 největších událostí v historii fotbalového mistrovství světa

Uniklo z facebooku: Josef Váňa

Top 10: nejdrsnější cyklistická stoupání

Flashback: Vavřinec Hradilek

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud