4. června 2014 • 12:15

Rooney na to už nemá?! Možná ho vyřadí ze sestavy Anglie pro MS

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě nedávno by se někdo na podobnou otázku nikdo neptal. Teď je však v Anglii před mistrovstvím světa hodně aktuálním tématem. Je útočník Wayne Rooney dost dobrý, aby mohl nastoupit na šampionátu v základní sestavě? Na konečnou odpověď je ještě čas, ale hvězda Manchesteru United rozhodně nemá nic jistého.



Třeba někdejší reprezentační opora Albionu Gary Lineker se vyjádřil ve smyslu, že by reprezentační trenér Anglie Roy Hodgson měl přemýšlet o tom, že Rooneyho nechá na lavičce. Na hrot by raději poslal útočníka Liverpoolu Daniela Sturridge. „Dává nám jiné možnosti. Představuje větší hrozbu za obranou, což je činnost, kterou Rooney tak dobře nezvládá.“

Důvodů, proč by se měl Rooney o svoje postavení přijít, je několik. Už na minulých dvou mistrovství světa nepředvedl nic mimořádného. Nastoupil na nich k osmi zápasům a ani jednou neskóroval. Na jeho pohodě se jistě podepsala i mizerná sezona Manchesteru United, který v roli obhájce titulu propadl a nekvalifikoval se vůbec do evropských pohárů.

Kdyby skončil Rooney skutečně mezi náhradníky, mohlo by to však zamávat atmosférou v celém týmu. „Když ho nevyužijete v roli klíčového hráče, můžete ho ztratit,“ vyjádřil se pro BBC bývalý irský reprezentant Kevin Kilbane.

Princ William v rozhovoru s Waynem Rooneym a Danielem Sturridgem po přátelském utkání s Peru
Princ William v rozhovoru s Waynem Rooneym a Danielem Sturridgem po přátelském utkání s Peru

Rooneyho se naopak zastal třeba mistr světa 1966 Bobby Charlton. „Na všech místech v anglické sestavě mám pochybnosti – s výjimkou Rooneyho .“ A podobně to vidí také Alan Shearer, nejlepší střelec EURO 1996. „Trenér mu ale musí vyjádřit důvěru hned od začátku."

V dnešním přípravném zápase proti Ekvádoru ještě Rooney šanci dostane. Ovšem v roli podhrotového hráče na levém křídle. To je podle britských médií post, který však Rooney nemá rád.

Nervozita je také znát z vyjádření trenéra Hodgsona. „Když média chtějí, udělají z něj vyjímečného hráče, ale také umí změnit svůj pohled a označit ho za hráče, který si zaslouží být mezi náhradníky. Tuhle posedlost nesdílím,“ vyjádřil se anglický kouč.

Jak celý rébus dopadne, bude jasné už příští sobotu. To Anglie v úvodním utkání ve skupině nastoupí ve sledovém šlágru proti Itálii.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud