Jonáš Bartoš
7. června 2014 • 10:45

Na Brazilce při výhře pískali. Tohle nás nerozhodí, říká Scolari

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěrečná zkouška, pak už nebude kam couvnout. Brazilští fotbalisté odehráli poslední "zahřívačku" před očekávaným vstupem do domácího světového šampionátu. Srbsko sice porazili díky brance Freda 1:0, nespokojení diváci přesto chvíli na své hráče pískali. "To je normální věc," zůstával v klidu trenér Felipe Scolari.



Se zkušeným a úspěšným koučem by v příštích týdnech měnil asi málokdo. On i jeho svěřenci se stanou nejsledovanějšími muži na planetě. Těžko si představit tlak, kterému budou brazilští fotbalisté na domácím mundialu čelit.

"Bude to v klidu. Vždyť my musíme turnaj jen vyhrát," usmíval se Felipe Scolari. Osvědčený kouč, který brazilskou partu vedl už na zlatém mistrovství v roce 2002. Celá země teď věří, že ke stejnému výsledku dojde s partou kolem Neymara i v následujícím měsíci.

Brazilci stejně jako další týmy momentálně ladí formu na velký turnaj. "Selecao" si pro závěrečnou generálku vybrali tým Srbska. Tedy celek z blízkého regionu a v sestavě s hráči, kteří připomínají prvního soupeře na turnaji, tým Chorvatska.

Domácí favorit v Sao Paulu neoslňoval, ale cíl splnil. Brazílie zvítězila na vyprodaném Estadio Morumbi 1:0, vítěznou branku vstřelil v 58. minutě Fred.

Fanoušci během utkání ale nerozpoutávali mexické vlny ani jiné euforické kejkle. Naopak, tribunami se chvílemi rozléhal silný pískot. "Soupeř byl velice psychicky i defenzivně silný. Dělalo nám potíže projít přes dvě čtyřčlenné obranné linie. Museli jsme zůstat trpěliví," hájil výkon týmu útočník Hulk.

Že se na stadionu pískalo? "Je to normální věc, hráči jsou na to připravení. Neměli jsme s tím problém," tvrdil po utkání Felipe Scolari. "Ale po závěrečném hvizdu bych řekl, že 65 ze 67 000 fanoušků byli spokojení," dodal brazilský kouč.

"Musíme fanouškům poděkovat, protože s námi měli trpělivost. Očekáváme stejnou podporu i příští týden, kdy se utkáme s Chorvatskem," vyzval 65letý trenér.

Scolari proti Srbsku postavil nejsilnější sestavu, která s velkou pravděpodobností vyběhne i v napjatě očekávaném startu mistrovství. Brazilský kouč po generálce se Srby chválil i hráče z lavičky.

"Willian, Bernard nebo Fernandinho. Mám jen příjemné starosti," usmíval se zkušený trenér. "Mám k dispozici hodně variant, takže když budeme mít problémy, můžeme použít jakéhokoliv hráče," liboval si Scolari.

Brazílie zahajuje turnaj už ve čtvrtek proti Chorvatsku. Ve skupině narazí ještě na Mexiko a Kamerun. Domácí superfavorit má jednoduchý úkol. Vyhrát, jiná alternativa neexistuje.

Když brazilský parta vítězí. Hráči slaví branku Freda v zápase se Srbskem
Když brazilský parta vítězí. Hráči slaví branku Freda v zápase se Srbskem

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud