15. června 2014 • 19:51

Ekvádor přišel o i bod, Švýcary zachránil v nastavení Seferovic

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Švýcarska otočili na mistrovství světa v úvodním utkání skupiny E zápas s Ekvádorem a zvítězili 2:1. Výhru evropského celku v Brasílii zařídili střídající hráči. Nejprve Amir Mehmedi vyrovnal po úvodní brance Ennera Valencii na 1:1 a ve třetí minutě nastavení rozhodl Haris Seferovic.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 6. • 18:00
Švýcarsko
Švýcarsko
2:1
ONLINE
15. června
18:00
Ekvádor
Ekvádor
Góly

Domácí: 48. Mehmedi, 90+3. Seferović

Hosté: 22. E. Valencia

Sestavy

Domácí: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, von Bergen, Rodríguez – Behrami, Inler (C) – Shaqiri, Xhaka, Stocker (46. Mehmedi) – Drmić (75. Seferović).

Hosté: Domínguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví – A. Valencia, Gruezo, Noboa, Montero (77. Rojas) – E. Valencia (C), Caicedo (70. Arroyo).

Náhradníci

Domácí: Sommer, Bürki, Ziegler, Senderos, Lang, Schär, Barnetta, Džemaili, Fernandes, Seferović, Gavranović, Mehmedi

Hosté: Banguera, Bone, Bagüí, Achilier, Ibarra, Méndez, Minda, Arroyo, Saritama, Martínez, Rojas, Ayoví

Karty

Domácí: Djourou

Hosté: Paredes

Rozhodčí

Irmatov (UZB) ─ Rasulov (UZB), Kochkarov (KGZ)

Stadion

Estadio Nacional, Brasilia, Brazílie (BRA)

V prvním poločase bylo k vidění nejopatrnější představní dosavadního průběhu šampionátu. Lehce navrch měli Švýcaři, ale do vedení šel Ekvádor. V 21. minutě odcentroval z přímého kopu Walter Ayoví, na malém vápně hlavičkoval zcela volný Enner Valencia a snadno si připsal čtvrtý gól v posledních pěti zápasech.

O úvodní gól přišlo několik tisíc fanoušků, kteří navzdory upozornění organizátorů dorazili těsně před výkopem a zdržely je bezpečnostní kontroly. Někteří příznivci podle agentury Reuters čekali až hodinu a pořadatelé pět minut před výkopem prohlídky omezili jen na kontroly tašek.

Švýcarsko se po inkasované brance probudilo a soupeře zatlačilo. Jediným výsledkem ale byla deset minut před přestávkou střela Inlera, kterou však gólman Domínguez vyrazil na roh.

Aktivně vstoupili Švýcaři i do druhého poločasu a už ve 48. minutě se dočkali vyrovnání. Po rohovém kopu využil na bližší tyči velmi nedůsledného ekvádorského bránění Mehmedi, který po přestávce přišel do hry místo Stockera.

Zápas poté opět upadl do průměru a ožil až v samém závěru. Po přihrávce Antonia Valencii se ocitl zcela sám ve vápně Enner Valencia. O míč ho ale včasným skluzem připravil Behrami a Švýcaři z následního protiútoku rozhodli.

První remízu na šampionátu po centru Rodrigueze odvrátil Seferovic. Bez nerozhodného výsledku po prvních devíti zápasech je mistrovství světa poprvé od roku 1934.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Švýcarsko - Ekvádor 2:1 (0:1)
Branky: 48. Mehmedi, 90.+3 Seferovic - 21. E. Valencia. Rozhodčí: Irmatov - Rasulov (oba Uzb.), Kočkarov (Kyrg.). ŽK: Djourou - Paredes. Diváci: 68.351.
Švýcarsko: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez - Shaqiri, Behrami, Xhaka, Inler, Stocker (46. Mehmedi) - Drmic (75. Seferovic). Trenér: Hitzfeld.
Ekvádor: Domínguez - Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví - A. Valencia, Gruezo, Noboa, Montero (77. Rojas) - E. Valencia, Caicedo (70. Arroyo). Trenér: Rueda.

ONLINE přenos z utkání Švýcarska s Ekvádorem zde

Z V R P Skóre B
1. Švýcarsko 4 3 0 1 10:6 9
2. Francie 4 2 2 0 8:2 8
3. Ekvádor 4 1 2 1 3:3 5
4. Honduras 4 0 0 4 1:11 0

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud