Jonáš Bartoš
16. června 2014 • 02:48

Argentinci musí šlapat naplno. S Messim pak dokáží velké věci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co si myslet o startu největšího favorita šampionátu podle deníku Sport? Chvílemi člověka štve, jak Argentinci vypouštějí souboje a profesorsky si ťukají balon na půlce. Jenže pak přijde gólová akce Lionela Messiho a vám spadne brada. Argentina s nadupaným útokem může v Brazílii vydolovat zlato. Hvězdný tým ale musí šlapat naplno celý zápas. Silnější celky by liknavost, kterou Argentinci předvedli proti Bosně, okamžitě trestaly.



Chvílemi se zdálo, že na hřišti se pohybují dvě verze argentinské jedenáctky. V jeden moment stála proti soupeři kompaktní obrana nachystaná sebrat balon a okamžitě vyslat do kontru ofenzivní zabijáky. Jenže pak tady byla verze B, kdy hráčům chyběl pohyb, nehnali se dopředu a Bosňany se nechali zatlačit.

Argentina většinu času hrála to, co potřebovala. Rychlý gól spíš utkání ublížil, parta kolem Lionela Messiho hlídala výsledek a šetřila síly na další bitvy. Přesto si Argentinci několikrát hodně koledovali a nakonec tým odpočítával závěrečné vteřinky, aby udržel hubený jednogólový náskok.

Lionel Messi se raduje ze vstřelené branky proti BosněFoto ČTK/AP

Podobně vypadal i výkon Lionela Messiho, jednoho z nejsledovanějších mužů šampionátu. Do zápasu vtrhl s ohromnou chutí, jenže často kazil a útočné kejkle mu nevycházely. Světlé chvilky střídal s momenty, kdy se – pro sebe typicky – jen potuloval hřištěm bez zájmu o hru i balon.

Messi ale zároveň ukázal obrovskou sílu, vždyť byl u obou argentinských branek. Jakmile se objevila skulinka v bosenském obranném bloku, vystartoval jako čertík z krabičky. Při své gólové akci doslova explodoval a připomněl svou geniální tvář, kvůli které ho obdivují miliony fanoušků. 

Argentina ukázala, že směrem dopředu disponuje ohromnou silou. Zvlášť, když Messiho s Agüerem doplnil ve druhém poločase Higuaín, to byl chvílemi opravdu cvrkot. Rychlé nahrávky, náběhy, ohromná individuální kvalita. Tím vším Argentinci disponují a děsí každou obranu.

Lionel Messi svou družinu může dovést až na úplný vrchol. Argentinci ale musí odstranit hluchá místa v mezihře, výrazně zrychlit přechod do útoku a přidat víc průnikových akcí, kdy se dostanou do zakončení. Liknavé „flákání,“ které místy předváděli s Bosnou, by k vysněnému poháru rozhodně nestačilo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud