24. června 2014 • 12:10

Nejšílenější kouč MS. Postup Mexika slavil i válením po zemi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyšoupli další evropské mužstvo z mistrovství světa a opíjeli se ve vítězné euforii. Kdo na hřišti skotačil z mexického tábora po výhře nad Chorvatskem (3:1) nejvíc? Jednoznačně trenér Miguel Herrera. Podsaditý chlapík poskakoval u střídačky jako neposedný čertík. Když zápas skončil, vrhal se radostí do náručí svých hráčů a na svém Twitteru pak zveřejnil vítěznou selfie fotku celého týmu.



Mexiko, podobně jako další celky z amerického kontinentu, na šampionátu zatím válí. Postup do osmifinále si zajistilo dvěma výhrami a jednou remízou, v posledním duelu přejelo ambiciózní Chorvaty. Za vedoucí Brazílií, která skupinu vyhrála, zaostalo Mexiko jen díky horšímu skóre.

Emotivní trenér Hererra se v posledním zápase skupiny A nejdřív hodně zlobil. Vadilo mu, že rozhodčí za stavu 0:0 nenařídili penaltu za evidentní ruku chorvatského kapitána Daria Srny. Na střídačce divoce poskakoval, schovával hlavu do dlaní a na rozhodčího nepokřikoval nic pěkného.

Sudí Mexiko poškodili už v prvním duelu s Kamerunem (0:1), když kvůli mylným ofsajdům neuznali dva regulérní góly. "Viděli jsme v našich zápasech hodně chyb. Spojeným státům a Kostarice se to nestalo. Rozhodčí nás štvou, ve dvou ze tří zápasů byli proti nám," zlobil se Herrera.

Rozjetí Mexičané ale nakonec zápas zvládli. Chorvaty porazili jasně 3:1 a postoupili do další fáze turnaje. Excentrický trenér si tak mohl se svým týmem místo hořkých nadávek na sudí vychutnávat obrovskou euforii.

"V prvním poločase nám možná trochu chyběla odvaha. Mysleli jsme na to, že nás remíza posune do dalšího kola," přiznal šestačtyřicetiletý kouč. "O přestávce jsme se rozhodli vysunout Rafu (Márqueze) dopředu na standardky. Po prvním gólu jsme měli velkou radost," liboval si Herrera.

Po zápase se objímal se svými hráči, neváhal radostí padnout na trávník. Na oslavu vítězství pak na svůj Twitter umístil fotku celého týmu. Po Diegu Maradonovi, který na střídačce Argentiny řádil na předešlém mistrovství světa v Africe, se vynořil další velmi emotivní chlapík.

Zloba mexického kouče poté, co rozhodčí nezapískal penaltu po ruce Srny

Takhle se trenér Herrera radoval z postupu Mexika

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Z V R P Skóre B
1. Mexiko 5 4 1 0 8:2 13
2. Brazílie 4 3 1 0 11:3 10
3. Chorvatsko 4 1 0 3 7:9 3
4. Kamerun 3 0 0 3 1:9 0

Mexický kouč Miguel Herrera udílí pokyny během zápasu s Chorvatskem
Mexický kouč Miguel Herrera udílí pokyny během zápasu s Chorvatskem

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud