25. června 2014 • 12:48

Dva góly na MS! Bonyho chválí i Henry, přijde velký přestup?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bony Wilfried je smutným hrdinou reprezentace Pobřeží slonoviny. Ve včerejším utkání proti Řecku vstřelil v roli střídající hráče postupový gól, jenže penalta z 93. minuty utnula jeho osmifinálový sen. Z individuálního hlediska však podal výtečné výkony a dvěma vstřelenými góly na mistrovství světa na sebe upoutal velkou pozornost mnoha klubů.



Arsenal, Dortmund, AS Řím, Everton, Tottenham… Bony Wilfried byl spojovaný s několika kluby už před světovým šampionátem. Ovšem po předvedených výkonech na MS, kterými zastínil slavnějšího Didiera Drogbu, se zájem o exsparťanského útočníka ještě zvýší.

„Umí vstřelit gól oběma nohama i hlavou. Poradí si jeden na jednoho, je silný, hraje v tempu, dobře se pohybuje. Má všechno a je skvělý,“ chválí Bonyho legendární útočník Thierry Henry. „Zaslouží si rozhodně větší uznání, které se mu nedostává možná jen proto, že hraje za menší klub.“

Ne náhodou se Swansea City pomalu připravuje na Bonyho přestup. V nejbližších hodinách oznámí příchod Bafetimbiho Gomise, kterému v Lyonu skončila smlouva a velšský klub posílí jako volný hráč. Upsat se má na tři roky. Gomis je typologicky stejným útočníkem jako Bony, i proto ho lze považovat za případnou náhradu.

Gól Bonyho Wilfrieda byl pro "Slony" postupový, jenže všechno zhatila penalta v 93. minutě. Do osmifinále MS se prodralo Řecko.Foto Reuters

„Jestli k transferu dojde, tak zamíří jedině do klubu z první šestky. Bony má ambici hrát ve špičkovém klubu,“ prohlásil před několika dny hráčův agent Dalibor Lacina. Pokud budeme doslova brát týmy z prvních šesti pozic Premier League, tak jde o Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Everton a Tottenham.

Skvělým tahem by byl pro Bonyho transfer do Evertonu, kde hledají náhradu za Romelu Lukaka. V liverpoolském klubu by měl zřejmě největší šanci prosadit se do základní sestavy a být útočníkem číslo jedna.

„Ale nejsme pod žádným tlakem, Swansea je skvělý klub a Bony je zde spokojený. Nikam neutíká,“ doplnil Lacina s tím, že požadovaná suma za gólového hráče je logicky vysoká. A zaplatit ji je schopen jen opravdu velký klub. Šušká se až o 25 milionech liber (v přepočtu 856 milionů korun).

„Byli bychom hodně překvapení, kdyby ve Swansea zůstal,“ shodli se ve studiu BBC moderátor Alan Hansen a Thierry Henry.

Gól Bonyho Wilfrieda byl pro "Slony" postupový, jenže všechno zhatila penalta v 93. minutě. Do osmifinále MS se prodralo Řecko.
Gól Bonyho Wilfrieda byl pro "Slony" postupový, jenže všechno zhatila penalta v 93. minutě. Do osmifinále MS se prodralo Řecko.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud