25. června 2014 • 20:22

MESSIGÓLY. Argentinský šutér dohnal Neymara, trenér hvězdu šetřil

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Argentina a Brazílie, Messi a Neymar. Favority světového šampionátu z amerického kontinentu spojuje maximální závislost na svých hvězdách. Lionel Messi i Neymar zatím role lídrů zvládají dokonale. Argentinský kapitán v posledním zápase skupiny MS s Nigérií (3:2) vstřelil dvě branky a na čele tabulky střelců dohnal svého brazilského spoluhráče z Barcelony. Oba už se trefili čtyřikrát.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 6. • 18:00
Nigérie
Nigérie
2:3
ONLINE
25. června
18:00
Argentina
Argentina
Góly

Domácí: 4. Musa, 47. Musa

Hosté: 3. Messi, 45+1. Messi, 50. Rojo

Sestavy

Domácí: Enyeama – Ambrose, Yobo (C), Oshaniwa, Omeruo – Onazi, Mikel – Musa, Odemwingie (80. Nwofor), Babatunde (65. Uchebo) – Emenike.

Hosté: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, di María – Higuaín (90. Biglia), Messi (C) (63. Álvarez), Agüero (38. Lavezzi).

Náhradníci

Domácí: Ejide, Agbim, Egwuekwe, Odunlami, Oboabona, Uzoenyi, Gabriel, Azeez, Nwofor, Uchebo, Ameobi

Hosté: Orión, Andújar, Campagnaro, Demichelis, Basanta, Fernández, Álvarez, Biglia, Pérez, Rodríguez, Palacio, Lavezzi

Karty

Domácí: Omeruo, Oshaniwa

Rozhodčí

Nicola Rizzoli – R. Faverani, A. Stefani (ITA)

Stadion

Estádio Beira-Rio, Porto Alegre

Návštěva

43285 diváků

Když pálí Neymar, musí i Messi. Na dva góly brazilského ofenzivního lídra proti Kamerunu (4:1) zareagoval stejným způsobem i nejlepší hráč Argentiny. Dvě hvězdy Barcelony střelecky dominují na probíhajícím šampionátu, zatím nikdo jiný nemá na kontě čtyři zásahy.

Brazílie i Argentina se na své největší modly může absolutně spolehnout. Když je třeba, pálí. Neymar se trefil ve dvou ze tří zápasů, Messi pálil přesně pokaždé.

Argentinská desítka dominovala i v posledním zápase skupiny H proti Nigérii. Vzývaný šéf Sabellovy letky obstaral úvodní dvě branky. Poprvé nekompromisní dorážkou uklidil míč do sítě po vyražené střele Di Maríi, podruhé zakroutil míč přesně z trestného kopu.

Podívejte se na první gól Lionela Messiho

Druhý Messiho zásah po parádním přímém kopu

Nigerijský brankář po střele ani neskákal, což Messimu výrazně ulehčilo práci. V tu chvíli nedal za Argentinu gól nikdo jiný než ústřední šéf a kapitán. Čtyři z pěti gólů (gól do sítě Bosny po centru Messiho byl vlastní) zařídila božská levačka, která je na šampionátu zatím nebývale produktivní. Jiné jméno do kolonky argentinských střelců se psalo až za stavu 2:2, kdy výhru na stranu favorita strhl povedenou hlavičkou Rojo.  

Argentinský trenér Sabella si poté dovolil téměř nevídanou věc. Lionela Messiho ze hřiště stáhl už po hodině hry, aby ho šetřil na mnohem důležitější bitvy.

Messi měl v tu chíli odpracováno. Hlavní úkol, dávat góly, plní podobně jako Neymar do puntíku. Teď se může s týmem chystat na vyřazovací fázi, kde číhají mnohem těžší protivníci.

V osmifinále se Argentina jako vítěz skupiny F utká s druhým celkem ze skupiny E (Francie, Švýcarsko, Ekvádor, Honduras). Zápas je na programu v úterý 1. července od 18:00.

Lionel Messi se postaral o rozhodující branku utkání
Lionel Messi se postaral o rozhodující branku utkání

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Z V R P Skóre B
1. Argentina 4 4 0 0 9:5 12
2. Nigérie 3 1 1 1 3:3 4
3. Bosna 3 1 0 2 4:4 3
4. Írán 4 0 1 3 2:7 1

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud