25. června 2014 • 20:19

Nigérie i přes prohru s Argentinou postupuje, Írán prohrál s Bosnou 1:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Argentiny porazili ve středečním utkání Nigérii 3:2 a ovládli tak skupinu F. Dvěma brankami přispěl k vítězství Lionel Messi, který tak dohnal v tabulce střelců Brazilce Neymara. Ve druhém středečním duelu se proti sobě utkala mužstva Bosny a Íránu. Írán potřeboval nad Bosnou zvítězit, aby si zachoval postupové naděje, jenže Bosňané byli proti. Írán porazili rozdílem dvou branek 3:1.



Bosna - Írán 3:1 (1:0)
 

ONLINE přenos z utkání Bosna - Írán jsme sledovali  ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 6. • 18:00
Bosna a Hercegovina
Bosna a Hercegovina
3:1
ONLINE
25. června
18:00
Írán
Írán
Góly

Domácí: 23. Džeko, 59. Pjanić, 83. Vršajević

Hosté: 82. Ghoochanneijhad

Sestavy

Domácí: Begović – Vršajević, Šunjić, Spahić (C), Kolašinac – Hadžić (61. Vranješ), Pjanić, Bešić, Sušić (80. Salihović) – Džeko (85. Višća), Ibišević.

Hosté: A. Haghighi – Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi – Dejagah (68. Ansarifard), Timotian, Shojaei (46. Heydari), Nekounam (C), Hajsafi (63. Jahanbakhsh) – Ghoochanneijhad.

Náhradníci

Domácí: Avdukić, Fejzić, Bičakčić, Mujdža, Vranješ, Misimović, Lulić, Ibričić, Medunjanin, Višća, Hajrović, Salihović

Hosté: Ahmadi, Davari, Heydari, Mahini, Alnameh, Beitashour, Haghighi, Hadadifar, Rahmani, Beikzadeh, Jahanbakhsh, Ansarifard

Karty

Domácí: Bešić

Hosté: Ansarifard

Rozhodčí

Carballo (Španělsko) – Yuste (Španělsko), Alonso (Španělsko)

Stadion

Mangabeira - Salvador De Bahia

První šanci si ve čtvrté minutě vypracovala Bosna. Džeko se otočil v pokutovém území a jeho střelu vytáhl nad břevno Haghíghí. Íránský brankář o chvíli později chytil i hlavičku bývalého útočníka Teplic.

Írán na rozdíl od Bosny bojoval o šanci postoupit, ale v úvodu přenechával iniciativu soupeři a ten ji zužitkoval ve 23. minutě. Džeko si před šestnáctkou našel prostor mezi obránci a přízemní střelou otevřel skóre. Po chybně neuznané trefě proti Nigérii se tak kanonýr Manchesteru City dočkal premiérové branky na turnaji.

Vzápětí mohl srovnat Šodžáí, jeho rána však trefila pouze břevno. Íránci, kteří porazili Bosnu ve čtyřech z pěti předchozích utkání, zvýšili aktivitu, jenže jejich ofenzivní akce často končily v ofsajdu.

Druhý poločas zpočátku nabídl hodně nepřesností na obou stranách. V 59. minutě íránský tým chyboval při rozehrávce a rychlý protiútok zakončil umístěnou střelou Pjanič. Bosna měla dál převahu a soupeři dlouho nepůjčovala míč.

Deset minut před koncem ale nejprve těsně minul Ghúčanedžhád a právě íránský útočník za dvě minuty po chybě obrany vstřelil do odkryté branky první i poslední gól svého mužstva na šampionátu.

Za několik desítek vteřin však po úniku z pravé strany zvýšil na 3:1 Vršajevič a korunoval nejlepší zápas Bosny na MS. Trenéra Safeta Sušiče musely o to víc mrzet těsné porážky s Argentinou (1:2) a Nigérií (0:1).

Branky: 23. Džeko, 59. Pjanič, 83. Vršajevič - 82. Ghúčanedžhád. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso Fernández, Yuste (všichni Šp.). ŽK: Bešič - Ansárífárd. Diváci: 48.011.

Bosna: Begovič - Vršajevič, Šunjič, Spahič, Kolašinac - Hadžič (61. Vranješ), Pjanič, Bešič, T. Sušič (79. Salihovič) - Džeko (84. Višča), Ibiševič. Trenér: S. Sušič.

Írán: A. Haghíghí - Montazerí, Hosejní, Sadeghí, Púládí - Tajmúríján, Nekúnam - Šodžáí (46. Hajdárí), Hadžsáfí (63. Džahánbachš), Dadžagá (68. Ansárífárd) - Ghúčanedžhád. Trenér: Queiroz.

 

Nigérie - Argentina 2:3 (1:2)

 

ONLINE přenos z utkání Nigérie - Argentina jsme sledovali ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 6. • 18:00
Nigérie
Nigérie
2:3
ONLINE
25. června
18:00
Argentina
Argentina
Góly

Domácí: 4. Musa, 47. Musa

Hosté: 3. Messi, 45+1. Messi, 50. Rojo

Sestavy

Domácí: Enyeama – Ambrose, Yobo (C), Oshaniwa, Omeruo – Onazi, Mikel – Musa, Odemwingie (80. Nwofor), Babatunde (65. Uchebo) – Emenike.

Hosté: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, di María – Higuaín (90. Biglia), Messi (C) (63. Álvarez), Agüero (38. Lavezzi).

Náhradníci

Domácí: Ejide, Agbim, Egwuekwe, Odunlami, Oboabona, Uzoenyi, Gabriel, Azeez, Nwofor, Uchebo, Ameobi

Hosté: Orión, Andújar, Campagnaro, Demichelis, Basanta, Fernández, Álvarez, Biglia, Pérez, Rodríguez, Palacio, Lavezzi

Karty

Domácí: Omeruo, Oshaniwa

Rozhodčí

Nicola Rizzoli – R. Faverani, A. Stefani (ITA)

Stadion

Estádio Beira-Rio, Porto Alegre

Návštěva

43285 diváků

Začátek utkání se odehrál ve velkém tempu. Již ve třetí minutě Messi dorazil střelu Di Márii, která se dvakrát odrazila od tyče. Gólman Enyeama poprvé na letošním MS inkasoval. O minutu později ale z prvního útoku Nigérie vyrovnal Ahmed Musa povedenou střelou k pravé tyči. Musa se v dresu Nigérie trefil poprvé od června 2013.

Brzké vyrovnání však hru Argentiny příliš neovlivnilo, dostala se hned do několika dalších šancí a Di Maríu dvakrát vychytal Enyeama. Na druhé straně si jedinou větší příležitost vypracoval Odemwingie.

Na konci poločasu dvakrát z přímého kopu zahrozil Messi. Jeho první střelu gólman dokázal vyrazit na roh, v první minutě nastavení ale argentinský útočník podruhé v zápase skóroval a v tabulce střelců letošního šampionátu se dotáhl se čtyřmi trefami na první místo k Brazilci Neymarovi.

Podobně jako první dějství začalo i to druhé. V 47. minutě se podruhé prosadil po nedůrazu obrany Nigerijec Musa. Poprvé v historii tak africký tým vstřelil Argentině více než jeden gól. O necelé tři minuty později znovu strhl vedení na argentinskou stranu po rohovém kopu obránce Marcos Rojo a dočkal se premiérové trefy v reprezentačním dresu.

Messi, který se stal druhým Argentincem v historii po Diegu Maradonovi, jenž vstřelil na MS čtyři branky v řadě, nedostal šanci zkompletovat hattrick. V 63. minutě jej nahradil Álvarez.

Oba týmy si pak vytvořily několik šancí, skóre ale zůstalo neměnné. Argentina tak neztratila ve skupině ani bod a i ve čtvrtém vzájemném zápase s Nigérií na MS o gól zvítězila. Nigérie do osmifinále postoupila poprvé od roku 1998 a využila i zaváhání Íránu, který v souběžně hraném utkání podlehl Bosně a Hercegovině 1:3.

Branky: 4. a 47. Musa - 3. a 45.+1 Messi, 50. Rojo. Rizzoli - Faverani, Stefani (všichni It.). ŽK: Omeruo, Oshaniwa (oba Nigérie). Diváci: 43.285.

Nigérie: Enyeama - Ambrose, Yobo, Oshaniwa, Omeruo - Onazi, Mikel - Musa, Odemwingie (80. Nwofor), Babatunde (66. Uchebo) - Emenike. Trenér: Keshi.

Argentina: Romero - Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo - Gago, Mascherano, Di María - Higuaín (90.+1 Biglia), Messi (63. Álvarez), Agüero (38. Lavezzi). Trenér: Sabella.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Z V R P Skóre B
1. Argentina 4 4 0 0 9:5 12
2. Nigérie 3 1 1 1 3:3 4
3. Bosna 3 1 0 2 4:4 3
4. Írán 4 0 1 3 2:7 1

Gólový okamžik Lionela Messiho.
Gólový okamžik Lionela Messiho.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud