10. července 2014 • 14:55

Scolari odmítl skončit a mával papírem: Nemám špatné výsledky!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rezignovat nechce. Luiz Felipe Scolari odmítl skončit na lavičce Brazílie po zdrcující porážce 1:7 s Německem v semifinále MS. Odůvodňuje to tím, že by jeho případný odchod ani nedával smysl. „Nemám špatné výsledky. Naopak,“ řekl zkušený kouč. A mával papírem s podrobnou bilancí jeho týmu.



„S brazilským svazem máme dohodu do sobotního zápasu s Nizozemskem, a pak si pravděpodobně sedneme a promluvíme si o některých věcech,“ uvedl Scolari. Pro asociaci vypracuje důkladnou analýzu, podle které se jeho setrvání u týmu vyhodnotí.

Scolari před novináři zvedl list papíru s podrobnou bilancí brazilského týmu od chvíle, kdy reprezentaci v listopadu 2012 převzal. V 28 zápasech zaznamenal 19 výher, 6 remíz a 3 porážky. V 11 soutěžních zápasech prohrál pouze jednou – v úterý s Německem. Jinak osmkrát slavil výhru, dvakrát remizoval.

Luiz Felipe ScolariFoto EPA

„Historie musí zaznamenat, že Brazílie postoupila do semifinále MS poprvé od roku 2002,“ zdůraznil Scolari s tím, že letošní turnaj nebyl tak špatný. „Zaznamenali jsme jednu hroznou porážku, nejhorší ze všech. Ale nikdo kvůli tomu neumře. I se všemi obtížemi jsme se dostali do semifinále.“

Ani pár dní po šokujícím výprasku si nedokáže vysvětlit, proč jeho svěřenci selhali takovým způsobem. „Byli jsme zničeni za šest minut. A neumím si vysvětlit, co přesně se stalo. Udělali jsme chyby, které byly fatální. Můžeme prohrát o jeden nebo dva góly, ale my jsme prohráli způsobem, který brazilský fotbal nikdy předtím v historii nezažil,“ dodal Scolari.

Aby se to nikdy neopakovalo, brazilský fotbal by měl přezkoumat svoji práci a vzít si příklad právě z Německa. Alespoň s takovým návrhem přišel technický ředitel národního týmu Carlos Alberto Parreira.

„Němci mají celou řadu tréninkových center pro sportovce i pro trenéry. A v tomto zápase to bylo vidět. Fotbalově byli vyspělejší ve všech aspektech hry. Měli bychom to promyslet a zvážit případné investice do lepšího tréninku našich sportovců,“ řekl Parreira. Začít by chtěl co nejdřív.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud