13. prosince 2015 • 17:28

Co čeká Česko před EURO? V březnu Švédsko, v červnu účastník turnaje

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čas do 13. června 2016, dne prvního českého zápasu na EURO se Španělskem, uteče jako voda. Co stihne národní tým před velkým turnajem? Výběr trenéra Vrby odehraje čtyři přípravné zápasy, dva v březnovém a dva v červnovém termínu. Dva z nich budou s účastníky EURA. Konkrétní soupeř je zatím téměř dojednaný jen jeden – 29. března poletí národní tým s největší pravděpodobností do Švédska, kde Češi vyzvou družinu vedenou Zlatanem Ibrahimovicem.



V rámci co nejlepší přípravy na náročný turnaj se zástupci české asociace snaží vyjednat co nejkvalitnější soupeře. Trenér Pavel Vrba bude mít na vyladění mužstva k dispozici čtyři přípravné zápasy – dva v březnu, dva v červnu. Důležitým prvkem bude i závěrečné soustředění v Rakousku.

První březnový soupeř bude oznámený na začátku týdne, druhý už je teď téměř jasný – 29. se česká reprezentace utká pravděpodobně se Švédskem, rovněž účastníkem letního mistrovství Evropy. Těsně před šampionátem odehraje tým ještě dva duely. Jen v jednom z nich se český tým podle regulí UEFA smí utkat s dalším účastníkem turnaje.

„Pochopitelně sháníme co nejsilnější soupeře. Generálku bychom chtěli odehrát 6. června v Praze, tedy týden před začátkem turnaje,“ uvedl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka, který má vyjednávání o přípravných zápasech na starosti. „Oslovovaly nás různé asociace. V březnu chceme hrát 23. a 29., v tom druhém termínu máme na 80 procent dojednané utkání ve Švédsku,“ upřesnil reprezentační manažer Dušan Fitzel.

Na DVD bude Vrba koukat se ženou. Španělsko pošlou Slováci
Video se připravuje ...

Do příštího březnového srazu má trenér Pavel Vrba v plánu cestovat za hráči a pomalu studovat soupeře v těžké skupině – tedy Španělsko, Chorvatsko a Turecko. Čeká ho pořádná porce zápasů. Český kouč chce vidět všechny kvalifikační zápasy. „V úterý dostanu 30 DVD, v každém zápase může být důležitá informace. Vezmu ženu a budeme se dívat spolu,“ usmíval se Vrba.

Poté ho potěšilo, když si uvědomil, že zápasy s Tureckem, českého soupeře v kvalifikaci, si může odškrtnout. Materiály o silném týmu už má sestřihané z kvalifikace, u dvou zápasů proti Česku byl navíc jako trenér přímo na střídačce.

Úspěšného kouče čeká po vánočním odpočinku období, které u reprezentace příliš nemiluje – musí totiž čekat dlouhé tři měsíce, než se mu mužstvo sejde k prvním přípravným zápasům. „Chystám se objíždět bundesligu, určitě chci letět do Anglie. Možné je také Švýcarsko, Turecko, hodně záleží na vytíženosti českých hráčů. Někteří hrají víc, někteří to mají v klubech složitější. Určitě budeme hodně sledovat českou ligu, odkud bude opět hodně hráčů,“ upřesnil Vrba svůj program.

 

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

HISTORIE ME VE FOTBALE

.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud