Jonáš Bartoš
14. června 2016 • 13:20

Češi zapomínali na porážku. Psychologa tu nemáme, říká lékař

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Den po porážce se Španělskem (0:1) už čeští fotbalisté vydýchávali zklamání a únavu na své francouzské základně. V Tours měli na programu krátký dopolední trénink, odlišnou náročnost absolvovala základní sestava a zbytek týmu. Plusem je, že všichni jsou po náročné bitvě s obhájci titulu bez vážnějších zdravotních komplikací. „Jsme spíš se šrámy na duchu, než na těle,“ řekl týmový doktor Petr Krejčí starší.



U českých fotbalistů funguje od roku 1996. Prožívá šesté EURO, s týmem absolvoval i světový šampionát v Německu v roce 2006. Asi nikdo nezná atmosféru velkých turnajů lépe, než doktor národního týmu Petr Krejčí starší.

„Včerejší zápas, který byl poměrně těžký, nás nestál žádné šrámy. Nikdo si nepřivodil nějaké závažnější zranění. Spíš jsou kluci po zápase ještě unavení. Jsme spíš se šrámy na duši, než na těle, všichni trénují a všichni budou v pořádku,“ sdělil Krejčí příznivou zprávu.

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »

Herní konzole i cvičítko na bubny. Čím zabíjí fotbalisté volný čas?
Video se připravuje ...

Úterní trénink v Tours absolvoval kompletní český kádr. Šlo především o vyhnání únavy po náročném vstupu do evropského šampionátu. Hráči byli rozděleni na tři party – základní jedenáctka jen lehce vyklusávala, náhradníci šli v ostřejším tempu. Stranou si svá cvičení odbývali gólmani.

„Oni jsou na to zvyklí, rytmus čtyři dny do zápasu je zcela normální, režim je úplně standardní. Parta, co hrála, má v podstatě regenerační trénink. Ti, co nehráli, si trošku potrénují, aby se zase dostali do rytmu. To je standardní postup, nic zvláštního, nic nového,“ přiblížil Krejčí.

Naším nejlepším hráčem byl Čech, hodnotil utkání se Španělskem legendární Jelínek
Video se připravuje ...

Klukům není co vyčíst

Trenér Vrba musí být po prohře se Španělskem spokojený alespoň s tím, že nikdo z jeho hráčů nemá zdravotní trable. „Někdy hrajete přátelák, jako třeba s Ruskem, a měli jsme tři zraněné. Tady hrajete, dá se říct o život, a dopadne to zdravotně dobře. To se nedá predikovat,“ dodal zkušený český doktor.

Náplň úterní přípravy byla pro hráče především o odpočinku a nabrání nových sil. Někteří na nohách neměli ani kopačky, Rosický, Sivok, Gebre Selassie, Limberský či Hubník vyklusávali jen v teniskách. Při cvičeních na balančních míčích šel Ladislav Krejčí dokonce naboso.

Brankáři Tomáš Vaclík a Petr Čech při tréninku po zápase se Španělskem
Brankáři Tomáš Vaclík a Petr Čech při tréninku po zápase se Španělskem

Všichni samozřejmě chtěli co nejrychleji zapomenout na těžkou porážku. „Že bychom tady měli psychologa, to ne. Klukům asi není co vyčíst. Víme, že reakce jsou různé. Někdo říká, že jsme bojovali a hráli s lepším,“ přiblížil Krejčí atmosféru v týmu.

„Ale abychom je dostávali ještě psychicky dolů, někomu vyčítali, že se na to vyflákl nebo to bylo bez nasazení, to se asi nedá. Je to turnaj, koneckonců si vzpomeňte na historii. Málokdy jsme začali dobře, vidíte to i u ostatních zápasů tady na EURO. Když si myslíte, že to skončí jednoznačně, tak neskončí. Každý je rád, že vyhraje jedna nula, tak jako Španělé i ostatní. Jen my jsme v Polsku prohráli 1:4 s Ruskem,“ zavzpomínal Krejčí.

České vstupy do turnajů: I od prohry se dá odlepit k výšinám
Video se připravuje ...

V českém kádru je několik nováčků, kteří atmosféru mistrovství Evropy zažívají poprvé. „Když stojíte v tunelu vedle Ramose, Iniesty a jiných, trošku to s vámi může něco udělat. To jsem ale hráčů nepozoroval. Že bychom si pouštěli Iniestu na zeď a zkoušeli vedle něj stát, to neděláme,“ usmál se Krejčí.

Naším nejlepším hráčem byl Čech, hodnotil utkání se Španělskem legendární Jelínek
Video se připravuje ...

Jak se fandilo v Praze při prohře se Španěly? Dohlížel i Švancara
Video se připravuje ...

Angličan, který fandí Čechům, Dukle a Dočkalovi: Přátelé si myslí, že jsem blázen
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud