12. června 2021 • 09:47

Turci se museli omlouvat. Jsem zklamaný, nebyl to náš den, řekl kouč

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turečtí fotbalisté včetně trenéra Senola Günese se omluvili za špatný výkon při páteční porážce 0:3 s Itálií v úvodním duelu mistrovství Evropy v Římě. Turci chtějí uspět ve zbývajících dvou utkáních skupiny A proti Walesu a Švýcarsku, které odehrají v Baku.



„Očekával jsem lepší zápas a jsem zklamaný. Nebyl to náš den. Podlehli jsme hostitelům a ti byli lepší než my. Omlouváme se,“ uvedl Günes pro média. „Jsem hrdý na své hráče za to, že bojovali, ale Italové zcela kontrolovali utkání. I kdybychom zvítězili nebo remizovali, byli bychom kritičtí,“ doplnil trenér.

Turci v prvním poločase na Olympijském stadionu ještě domácímu favoritovi s vypětím sil vzdorovali, ale po změně stran třikrát inkasovali. Nejprve otevřel skóre vlastním gólem obránce Merih Demiral, náskok „Azzurri“ pak zvýraznili útočníci Ciro Immobile a Lorenzo Insigne.

Zklamaní turečtí fotbalisté po úvodní porážce od Itálie
Zklamaní turečtí fotbalisté po úvodní porážce od Itálie

„Přirozeně nás teď porážka s Itálií mrzí, ale to neznamená, že nebudeme připraveni na další (středeční) zápas s Walesem. Naopak budeme mít ještě větší motivaci uspět,“ prohlásil Günes, který v roce 2002 dovedl Turecko k třetímu místu na světovém šampionátu.

Podobně mluvili i jeho svěřenci. „Opravdu je nám líto, že jsme podali takový výkon. Italové byli lepší a techničtější. Ale je to turnaj a my se musíme koncentrovat na příští dva zápasy,“ řekl útočník Kenan Karaman. „Nedokázali jsme na hřiště převést to, co jsme měli v hlavách. Omlouváme se. Ve zbývajících dvou utkáních skupiny chceme získat šest bodů,“ přidal obránce Umut Meras.

Podle Günese se Turci sesypali po první smolné brance v 53. minutě. „Od té chvíle jsme začali být nepozorní a ztratili kontrolu nad zápasem. Itálie byla dominantnější, příliš jsme ztráceli míče a tím dávali soupeři výhodu,“ konstatoval devětašedesátiletý kouč, jehož tým i na pátém Euru v historii prohrál zahajovací duel.

Góly

Domácí:

Hosté: 53. Demiral (vl.), 66. Immobile, 79. L. Insigne

Sestavy

Domácí: Çakır – Çelik, Demiral, Söyüncü, Meraş – Yokuşlu (65. Kahveci) – Karaman (76. Dervişoğlu), Tufan (64. K. Ayhan), Yazıcı (46. Ünder), Çalhanoğlu – B. Yılmaz (C).

Hosté: G. Donnarumma – Florenzi (46. Di Lorenzo), Bonucci, Chiellini (C), Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli (74. Cristante) – D. Berardi (85. Bernardeschi), Immobile (81. Belotti), L. Insigne (81. Chiesa).

Náhradníci

Domácí: Bayındır, Günok, Antalyalı, Ayhan, Dervişoğlu, Kabak, Kahveci, Kökçü, Müldür, Toköz, Ünal, Ünder

Hosté: Meret, Sirigu, Acerbi, Bastoni, Belotti, Bernardeschi, Cristante, Di Lorenzo, Emerson, Chiesa, Pessina, Raspadori

Karty

Domácí: Söyüncü, Dervişoğlu

Rozhodčí

Makkelie (NED) – Steegstra (NED), de Vries (NED)

Stadion

Olympijský stadion, Řím

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Itálie 4 3 0 0 9:1 9
2. Švýcarsko 3 1 1 1 4:5 4
3. Wales 4 1 1 2 3:6 4
4. Turecko 3 0 0 3 1:8 0

EURO 2021: K čemu ten VAR je?! Experti řešili neodpískanou ruku Turků ve vápně
Video se připravuje ...

EURO 2021: Obrovská rána pro fotbal, reagoval Hašek na sezonu bez diváků
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud