16. června 2021 • 18:35

Schick předčil i Lukaka. Srovnání dvougólových střelců podle dat

Autor: šp, pj
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Než se v závěru duelu s Maďarskem rozjel Cristiano Ronaldo, byli jen dva. Patrik Schick a Romelu Lukaku. Dvougóloví střelci. Datová analýza jejich řádění ukazuje, že český bourák si vedl v mnoha statistikách o něco lépe, což jen vyzdvihuje jeho pětihvězdičkový výkon proti Skotsku.



Schick byl výrazně aktivnější v nejnebezpečnějším prostoru hřiště, tedy ve vápně. V území před Davidem Marschallem nasbíral sedm doteků s míčem, belgický Rambo jen čtyři. Z tohoto prostoru vypálil přímo na branku kvarteto střel, Lukaku jen tři. Pátá rána českého hrdiny, která také mířila do branky, byla ze vzdálenosti pětačtyřiceti metrů, a vešla do historie světového fotbalu.

Mimochodem, Schick má nesmírně zajímavou bilanci vzdušných soubojů. Svedl jich celkem dvanáct, z toho deset jich prohrál. Nicméně jediné dva vyhrál v prostoru v okolí penalty, a po jednom takovém souboji otevřel skóre utkání. Maximální energii tedy vynaložil ve správném prostoru hřiště.

Ale zpátky k porovnání s Lukakem. Pondělní kat Skotska naběhal v součtu 9,9 kilometrů, svalovec z Interu Milán o osm set metrů méně, přitom na rozdíl od Schicka vydržel na trávníku po celých devadesát minut. Čech v průběhu duelu vyvinul i vyšší rychlost, a to přesně 32,4 kilometru v hodině. Lukaku se nedostal před třicetikilometrovou hranici, což je podprůměr (29,9).

V čem byla naopak belgická hvězda lepší? Rozhodně v procentuální úspěšnosti akcí. Během zápasu se Lukaku v kontaktu s balonem ocitl ve čtyřiačtyřiceti případech, pětadvacetkrát správně rozvinul akci, uspěl tedy v šestapadesáti procentech příkladů. Schick se dostal pouze na čtyřiceti procentní hranici úspěšnosti. Nicméně pozitivní vstup do českých akcí měl celkem v jednatřiceti případech ze sedmasedmdesáti. I to ukazuje na mnohem výraznější aktivitu českého útočníka.

Hra s čísly napoví, mnohé odhalí, ovšem klíčová statistika je počet vstřelených branek. A v ní si jsou oba excelentní střelci rovni.

Patrik Schick vs. Romelo LukakuFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud