Premium
1. července 2021 • 04:20

Vaclík: česká jednička! Předčí hvězdy, ve hře jsou zajímavá angažmá

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Člověk by na jeho místě měl nervy nadranc. Jen si to vezměte: Tomáš Vaclík je bez práce, sezonu promarodil, za Sevillu odchytal jen osm zápasů. A k tomu všemu to EURO... Kdepak! Žádná deprese. Český brankář na turnaji válí. Chytá první třídu a Evropa si všímá. „Je vynikající. Ještě se dočká velkého klubu,“ predikuje Dušan Uhrin, kouč stříbrné party z roku 1996. Jaké kluby mají o českého gólmana? A v čem předčí největší brankářské hvězdy? Vše najdete v zamčené části článku.



Uznávaný ředitel Monchi, jenž se podepsal pod úspěchy Sevilly v uplynulé dekádě, musí mít v hlavě pořádný brajgl. Před pár týdny rozhodl, že Tomáše Vaclíka v Andalusii již není třeba. Mít křišťálovou kouli, zřejmě by se českého brankáře tak snadno nevzdal. Vaclík patří mezi nejlepší muže s rukavicemi na EURO.

Vynuloval Skoty, nedovolil skórovat Kaneovi z Albionu a v osmifinále s Nizozemci vyřešil i Malenův samostatný nájezd. Ve statistikách předčil Manuela Neuera či Huga Llorise. Může se měřit s Thibautem Courtoisem. A nechytat Gianluigi Donnarumma s Jordanem Pickfordem za defenzivním valem, byli by si rovni.

„Tomáš není jen jednička v brance, ale patří mezi vůbec nejlepší hráče našeho týmu na šampionátu. Dočká se ještě příjemného klubu, který si ho vezme. Podává vynikající výkony,“ chválí jej Dušan Uhrin. Ovšem pod zkušeným bardem by zřejmě vítkovický odchovanec zahříval lavici. Stejně jako když po úspěšném EURO 1996 přestal chytat Petr Kouba, jenž vysedával v Deportivu La Coruňa.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud