9. června 2019 • 04:40

Ronaldo o top formě ve 34 letech: Je to o hlavě! Věří v triumf v Lize národů

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrál vše, co mohl, teď si brousí zuby i na triumf v Lize národů. Cristiano Ronaldo táhne Portugalsko za další trofejí, v semifinálovém klání Final Four srazil Švýcarsko hattrickem a šetřit jistě nebude ani Nizozemsko. V rozhovoru pro UEFA.com 34letý kanonýr Juventusu vysvětlil, jak se ve věku, kdy už mnozí jeho kolegové dávají sportovní kariéře sbohem, stále drží na vrcholu, a co očekává od boje proti týmu Ronalda Koemana.



"Je mi ctí nosit tento dres a reprezentovat Portugalsko. Hrát v Lize národů je speciální, a dávat v ní góly je třešničkou na dortu," zmínil Ronaldo před nedělním finále proti Portugalsku (ONLINE od 20:45 ZDE>>>).

O dortech sice mluví, evidentně si jich ale moc nedopřává. Ve 34 letech je portugalský snajpr stále na vrcholu fyzických schopností a kouska tuku abyste na něm pohledali. Jaký je klíč k jeho úspěchu?

"Jde o přípravu, o mou pracovní disciplínu. Díky tomu se i ve 34 letech cítím dobře. Nejdůležitější věcí je vaše hlava, musíte se cítit šťastní a motivovaní. Myslím, že mám fotbalu pořád co dát," řekl Ronaldo.

Portugalce nečeká ve finále nic snadného. Nizozemci jsou po sušších letech zase na vrcholu, těží z útoku vedeného obrozeným Memphisem Depayem a hvězdného stoperského dua Matthijs de Ligt - Virgil van Dijk. "V posledních zápasech jsem je sledoval a mají excelentní tým se skvělými hráči, mladými i zkušenými. Víme, že budou těžkým soupeřem," uznal Ronaldo.

"Když si obléknu dres národního týmu, je to pro mě velká čest, je to úplně jiný pocit, než hrát za klub. Je to naše země - moje rodina je portugalská, i moji přátelé. Vyrůstal jsem tady, tak je pro mě vyjímečné obléknout dres reprezentace. A šance bojovat o trofeje to dělá ještě vyjímečnějším," zmínil Ronaldo, který svou zemi dovedl k triumfu na EURO 2016.

34letá superstar očekává i výhodu domácího prostředí, Final Four Ligy národů se totiž hraje právě v Portugalsku. "Doufám, že stadion bude plný energie, která se přenese i na nás. Společně můžeme být šampiony," věří.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud