7. října 2021 • 09:56

Už nejsi vítán! Donnarumma pocítil nenávist, fanoušci naštvali Manciniho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér italských fotbalistů Roberto Mancini věří, že domácí porážka 1:2 se Španělskem ve středečním semifinále Ligy národů úřadující mistry Evropy posílí. Kouče „Azzurri“, jehož svěřenci prohráli po 37 zápasech a třech letech, zklamaly nenávistné reakce části fanoušků v Miláně proti bývalému brankáři AC Gianluigimu Donnarummovi.



Italové padli poprvé od září 2018, kdy rovněž v Lize národů podlehli v Portugalsku 0:1. „Lepší, když to přijde teď než ve finále Eura nebo mistrovství světa,“ řekl Mancini ke konci rekordní série na tiskové konferenci. „Ale tohle utkání nás navzdory porážce ještě víc posílí, abychom pochopili, že jsme skutečně velký tým,“ doplnil šestapadesátiletý trenér.

Domácí příznivci na San Siru bučeli a pískali při každém Donnarummově doteku s míčem. Fanoušci „Rossoneri“ nejlepšímu hráči evropského šampionátu nemohou odpustit, že v Miláně nepodepsal novou smlouvu a v létě zadarmo odešel do Paris St. Germain. „V Miláně už nejsi vítán,“ zněl jeden z transparentů v hledišti.

Dvaadvacetiletý brankář byl proti oběma gólům Ferrana Torrese prakticky bez šance, ale v první půli za stavu 0:1 předvedl nejistý zákrok, po kterém Donnarummu zachránila tyčka.

„Samozřejmě mě to zklamalo, protože hrála Itálie, nebyl to klubový zápas. Jeden večer mohli na tuhle situaci zapomenout a třeba pískat, když proti sobě nastoupí PSG a Milán. Reprezentace by měla být nad vším ostatním,“ prohlásil Mancini.

Italům se v repríze červencového semifinále Eura hodně nepovedl úvodní poločas. Od 17. minuty domácí prohrávali a ve 42. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen jejich kapitán a stoper Leonardo Bonucci. Těsně před pauzou pak ze španělské přesilovky Torres přidal druhou branku.

„Je to škoda, protože to bylo vyrovnané a byli jsme ve hře. Porážku na nic nesvaluju, ale červená karta ovlivnila zápas. První půle mohla skončit 1:1. Neměli jsme inkasovat v nastavení,“ konstatoval Mancini.

„Po změně stran jsme podali dobrý výkon. Hráli jsme v deseti, dali gól (Lorenzo Pellegrini v 83. minutě) a další nedostali,“ dodal bývalý kouč Fiorentiny, Lazia Řím, Interu Milán nebo Manchesteru City. Italské mužstvo v nedělním utkání o třetí místo vyzve v Turíně horšího z dvojice Belgie - Francie.

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud