29. září 2021 • 15:05

Ležící Messi za zdí? Neuctivé! Neměl by si ušpinit dres, diví se legenda

Autor: krm, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká radost, aby taky ne. Lionel Messi se proti Manchesteru City (2:0) dočkal prvního gólu za PSG. Trenér francouzského giganta Mauricio Pochettino byl nadšený, že se hvězdný Argentinec konečně trefil i v jeho týmu. A rozruch vyvolala i Messiho pozice při obranné standardní situaci, kdy plnil roli hráče ležícího za zdí…



„Jsem velmi rád, že se mi podařilo skórovat. Zatím jsem tu ještě neodehrál moc zápasů a zvykám si na nové spoluhráče. Čím víc utkání ale spolu sehrajeme, tím lepší budeme. Musíme dál růst a zlepšovat se,“ citovala Messiho agentura AP.

Čtyřiatřicetiletý Argentinec, který v Barceloně vstřelil 672 branek, se premiérové trefy v dresu PSG dočkal ve čtvrtém zápase v pařížském klubu. V 74. minutě si narazil po rychlém přechodu do útoku míč s Kylianem Mbappém a přesnou ranou do pravého horního rohu zařídil konečný stav. Šlo o jeho 121. gól v Lize mistrů.

„Dvacet let sleduji, jak Leo dává góly na opačné straně hřiště, a teď to bylo poprvé, co dal branku i za můj tým. Musel jsem to proto oslavit,“ řekl trenér Pochettino. „Takovýto výkon přesně potřebujete a hráči jako on se zase potřebují trefit do sítě. Po 20 letech v Barceloně si teď Leo potřebuje vytvořit v týmu nové vazby. Zažívá spoustu nových věcí a pocitů,“ doplnil argentinský trenér.

PSG porazil Manchester City poprvé v historii soutěží UEFA. Messi se však střelecky prosadil proti svému bývalému trenérovi z Barcelony Josepu Guardiolovi už posedmé.

Podle populárního glosátora Garyho Linekera šlo o Messiho 27. trefu v 31. zápase proti klubům z Premier League. „Všechny branky vstřelil v Lize mistrů a všechny proti tzv. Velké šestce. A to někteří říkají, že by to tu nedokázal,“ dodal Lineker.

Mezi experty vzbudil ohlas ještě jeden moment z utkání. Když Riyad Mahrez kousek za pokutovým územím kopal přímý kop, byl to právě Messi, šestinásobný držitel Zlatého míče, který si lehl na zem za zeď PSG, aby při výskoku spoluhráčů zastavil případnou střelu po zemi.

„Nemůžeme tomu věřit. Vždyť jde o jednoho z nejlepších hráčů všech dob, ne-li vůbec nejlepšího,“ kroutil ve studiu televize BT Sport hlavou Owen Hargreaves. 

Po jeho boku sedící Rio Ferdinand se přidával. „Hned ve chvíli, kdy o to Mauricio Pochettino Messiho požádal na tréninku, měl někdo přijít a říct: Ne, ne, ne, tohle se Leovi nedělá... To nejde. Je to neuctivé, nemohl bych dopustit, aby si takhle lehl. Messi si nemůže takhle ušpinit dres,“ podotkl bývalý stoper Manchesteru United.

Lionel Messi jako spodní článek zdi Paris St. Germain
Lionel Messi jako spodní článek zdi Paris St. Germain

Góly

Domácí: 8. I. Gueye, 74. Messi

Hosté:

Sestavy

Domácí: G. Donnarumma – Hakimí, Marquinhos (C), Kimpembe, N. Mendes – A. Herrera, I. Gueye (90. Danilo Pereira), Verratti (78. Wijnaldum) – Messi, Mbappé, Neymar.

Hosté: Ederson – Walker, Rúben Dias (C), Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, De Bruyne – Mahríz, Grealish (68. Foden), Sterling (78. Jesus).

Náhradníci

Domácí: Letellier, Navas, Danilo Pereira, Paredes, Icardi, Wijnaldum, Dagba, Kurzawa, Kehrer, Diallo, Draxler, Dina Ebimbe

Hosté: Steffen, Carson, Aké, Stones, Torres, Jesus, Foden, Fernandinho, Wilson-Esbrand, McAtee

Karty

Domácí: Verratti

Hosté: Cancelo, De Bruyne

Rozhodčí

del Cerro – Cebrián, Alonso (ESP)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 6 4 0 2 18:10 12
2. Paris SG 6 3 2 1 13:8 11
3. Lipsko 6 2 1 3 15:14 7
4. Club Brugge 6 1 1 4 6:20 4

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud