Jiří Fejgl
11. června 2022 • 17:30

Barcelona během pauzy krátí platy. Musíme si pomáhat, reagoval Alba

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MÁLAGY | Je na akci reprezentace, přesto se musí zabývat děním v klubu. Zadák Jordi Alba, jeden z lídrů fotbalové Barcelony, se dozvěděl, že se rozjíždí jednání o dalším snížení jeho gáže.



Slavný klub přitom platy srazil už vloni v létě, má totiž dluhy přes 30 miliard korun. Alba byl jedním z těch, kteří na korekci přistoupili. „My jako kapitáni musíme pomáhat. To je správná linie, po které máme jít,“ vykládal v sobotu po poledni na tiskovce v Málaze, kde se chystal nedělní duel Ligy národů Španělsko versus Česko.

„Já tam nejsem od toho, abych říkal, jaký mám dostávat plat. Klub by nám měl oznámit: Dokážeme zaplatit tolik a tolik,“ vzkázal z Andalusie do Katalánska.

Takhle vypadá vztah hráči - Barca idylicky. Úplně tak růžové to však není. Před pár dny si postěžoval další matador Sergio Busquets, že se ořezávání výdělku dozvěděl z médií.

„Slyšel jsem spoustu věcí. Nevím, co mi po návratu oznámí. Chci, aby to řekli na rovinu, ale vždy jsem ochoten pomoci. Nic nám nenavrhli a neřekli nám nic nad rámec toho, co proběhlo v tisku,“ pronesl po výhře reprezentace nad Švýcarskem.

Alba se v Málaze přidal: „Není to věci, o které by se mělo mluvit nahlas. Ale víme, že Barca není v ideální situaci. Bylo by skvělé koupit nové úžasné hráče, ale musíme to vydržet, být sjednocenější než jindy.“

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud