6. června 2017 • 14:10

Lavička nominoval na EURO: tým posílí Schick i Jankto, nejede Mašek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do konečné nominace české fotbalové jednadvacítky na evropský šampionát v Polsku se nevešli Dominik Mašek, Zdeněk Linhart, Filip Panák a Marek Havlík. Ve třiadvacetičlenném výběru trenéra Vítězslava Lavičky naopak nechybí opory Patrik Schick, Jakub Jankto a Tomáš Souček, kteří jsou momentálně s reprezentačním A-týmem v Belgii. V týmu figuruje i Antonín Barák, jenž doléčuje zranění.



Lavička oznámil nominaci dnes na soustředění v rakouském Kaprunu, kde se tým na šampionát chystá. Český kouč připustil, že rozhodování o tom, která čtyři jména vyřadí, bylo hodně těžké. Hráči na hraně nominace totiž předvedli dobrý výkon v pondělním prvním ze dvou přípravných zápasů na kempu proti Ázerbájdžánu (5:0).

Panák se dokonce při debutu blýskl gólem, trefili se i Mašek s Havlíkem, ale ani to jim nakonec do nominace nepomohlo. Všichni hráči, kteří nejsou na soupisce pro EURO, se budou s týmem nadále připravovat do pátečního návratu z rakouského soustředění.

Lavička nominoval na EURO: Rozhodování nebylo lehké, seděli jsme dlouho do noci
Video se připravuje ...

V nominaci na kemp v Kaprunu chyběly opory, které má momentálně ve svém kádru kouč reprezentačního "áčka" Karel Jarolím . Záložník Michal Sáček A-tým podle plánu po pondělním duelu s Belgií, v němž nehrál, opustil a dnes zamířil k jednadvacítce. Schick , Jankto a Souček se k "Lvíčatům" připojí až po návratu ze sobotního utkání kvalifikace mistrovství světa v Norsku. V Lavičkově výběru nechybí ani záložník Barák, jenž kvůli doznívajícímu svalovému zranění vypadl z A-týmu a uzdravuje se na soustředění s jednadvacítkou.

Největším překvapením nominace je záložník Jakub Nečas z Mladé Boleslavi. Ten se na rakouské soustředění dostal až dodatečně, nakonec si ale vybojoval místo na EURO. Naopak poměrně nečekaně z výběru vypadl Havlík.

Až na zraněného kapitána Aleše Čermáka, který v opilosti boural, a dalšího záložníka Daniela Tetoura je tým kompletní. Na šampionát do Polska odcestují tři brankáři, sedm obránců, deset záložníků a tři útočníci.

Český celek čeká ve čtvrtek v Rakousku druhý z přípravných zápasů s Ázerbájdžánem, který bude generálkou na šampionát. V pátek se reprezentanti vrátí do Čech a příští čtvrtek už odcestují do dějiště turnaje. Do mistrovství mladíci vstoupí 18. června proti Německu, dalšími soupeři ve skupině jsou Itálie a Dánsko.

Konečná nominace české reprezentace do 21 let na EURO v Polsku:

Brankáři: Patrik Macej (Michalovce 1,0), Luděk Vejmola (Mladá Boleslav 2,0), Lukáš Zima (FC Janov, 12,0)
Obránci: Milan Havel (Bohemians Praha 1905, 11,1), Daniel Holzer (Sparta Praha, 13,1), Filip Kaša (Žilina, 5, 0), Michael Lüftner (Slavia Praha, 15, 0), Aleš Matějů (Plzeň, 12,1), Stefan Simič (Mouscron, 5, 0), Patrizio Stronati (Mladá Boleslav, 3, 0)
Záložníci: Václav Černý (Ajax Amsterodam, 10, 7), Antonín Barák (Slavia Praha, 8,1), Jakub Jankto (Udine, 4,3), Martin Hašek (Bohemians Praha 1905, 2,1), Tomáš Souček (Liberec, 10,2), Michal Hubínek (Bohemians Praha 1905, 8,0), Jakub Nečas (Mladá Boleslav, 3,0), Michal Sáček (Sparta Praha, 2,0), Petr Ševčík (Liberec, 4,0), Michal Trávník (Jablonec, 26,2)
Útočníci: Patrik Schick (Sampdoria Janov, 9,10), Lukáš Juliš (Sparta Praha, 5,1), Tomáš Chorý (Olomouc, 3,0)

VIDEO | PODÍVEJTE SE NA PROFILY OPOR REPREZENTACE DO 21 LET

Václav Černý: rychlík z Ajaxu, který čeká na svou šanci
Video se připravuje ...

Jakub Jankto: vycházející hvězda z Udinese
Video se připravuje ...

Patrik Schick: kometa ze Sampdorie, která míří na vrchol
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud