Michal Koštuřík
Premium
1. dubna 2021 • 08:25

Saňák o EURO U21 a reakci kouče Krejčího: Necitlivé, alibistické

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

U mládežnických reprezentací pracoval. Dobře ví, v čem Češi zaostávají. Přesto čekal Jiří Saňák (42) od účasti české jednadvacítky na EURO daleko víc. I od kouče Karla Krejčího. Ten ho nakrknul reakcí ohledně (ne)nominace stopera Davida Zimy ze Slavie, jehož si vzalo áčko. „To byl alibismus,“ naráží trenér rezervy Slovácka na „střet“ Krejčího s Jaroslavem Šilhavým.



Na šampionát ve Slovinsku byl zvědavý. V českém výběru vidí hodně zajímavých borců s potenciálem pro reprezentační áčko. Na turnaji však nikdo nevybočil a Jiří Saňák z toho byl rozpolcený. „Herní projev mě zklamal, ale taky musíme vidět, proti komu jsme nastoupili,“ upozorňuje v rozhovoru pro iSport.cz na kvalitu Itálie a Španělska.

Jak hodnotíte EURO jednadvacítek?
„Předně je třeba říct, že si musíme vážit toho, když postoupíme na závěrečný turnaj evropského šampionátu. Je to úspěch. Za to zaslouží kluci pochvalu. Musíme vnímat, že se tam nedostane každý. Druhá věc je hodnocení výkonů na EURO. Za mě pozitivní být nemůže. Platí, že klíčová je analýza a správná zpětná vazba. Viděl jsem, že se nám nedařilo v součinnosti na hřišti, v presinku, přechodové a útočné fázi, především ve finální třetině hřiště.“

Jediné dva góly, které mají Češi na kontě, byly vlastní. To je taky unikát, co?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud