2. července 2023 • 00:10

EURO U21: Izrael je po penaltách v semifinále, dál jde i Španělsko

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Izraelští fotbalisté do 21 let postoupili poprvé do semifinále mistrovství Evropy. Tým trenéra Guye Luzona, který na závěr skupiny porazil 1:0 český tým a prošel na jeho úkor do play off, dnes vyřadil na penalty domácí Gruzii. V normální hrací době i prodloužení gól nepadl, rozstřel vyhráli Izraelci 4:3.



Hrdinou zápasu se stal izraelský gólman Perec, který si připsal několik důležitých zákroků a ve třetí sérii penalt chytil Gaguův pokus. V páté sérii pak Chvadagiani napálil míč do tyče.

Perec obdržel cenu pro hráče utkání. „Je to čest, ale při penaltách jsou podle mě pod větším tlakem hráči. Byl to týmový výkon, proto se chci o tuhle cenu podělit s ostatními,“ řekl Daniel Perec.

Zápas v Tbilisi sledovalo 44.338 diváků, čímž šampionát v Gruzii a Rumunsku opět překonal rekord v návštěvnosti na jednom utkání Eura do 21 let. V dosavadním průběhu turnaj navštívilo už 250.746 fanoušků, čímž bylo překročeno celkové maximum ze šampionátu v Polsku v roce 2017, kam zavítalo 243.995 diváků.

Mladí izraelští fotbalisté zažívají další nečekaný úspěch po třetím místě na nedávném mistrovství světa hráčů do 20 let. O postup do finále se utkají s vítězem nedělního zápasu mezi Anglií a Portugalskem.

Druhým semifinalistou se stali Španělé, kteří v Bukurešti zdolali Švýcary 2:1 po prodloužení. Pětinásobní šampioni přišli v nastavení normální hrací doby o vedení, ale ve 103. minutě jim zařídil postup obránce Miranda. Příštím soupeřem Španělů bude lepší z utkání Francie - Ukrajina.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let - čtvrtfinále:

Gruzie - Izrael 0:0, na pen. 3:4
Penalty proměnili: Azarovi, Davitašvili, Moistsrapišvili - Cohen, Gandelman, Khalaili, Glukh. Penalty neproměnili: Gagua, Chvadagiani.

Španělsko - Švýcarsko 2:1 po prodl. (1:1, 0:0)
Branky: 68. S. Gómez, 103. Miranda - 90.+1 Amdouni.

Vstoupit do diskuse
2
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud