16. listopadu 2021 • 19:50

Slovinsko - Česko 1:1. Čvančara v oslabení zařídil remízu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let remizovali ve Slovinsku v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2023 navzdory hodinovému oslabení 1:1. "Lvíčata" hrála od 30. minuty bez vyloučeného Adama Karabce, domácí ihned přesilovku využili díky Davidu Zecovi. Bod Čechům zařídil v 59. minutě Tomáš Čvančara.



Svěřenci trenéra Jana Suchopárka nevyhráli v kvalifikaci podruhé za sebou, ve čtvrtek prohráli v Anglii 1:3. Češi vedou tabulku skupiny G o tři body právě před Albionem, který odehrál o dva duely méně.

Na závěrečný turnaj přímo postoupí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst, zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Jistou účast mají pořadatelské země Rumunsko a Gruzie. Kvalifikační boje budou pokračovat v březnu.

„Bod jsme si zasloužili. Odměnou naší aktivity byla branka. Měli jsme i další situace, ze které jsme mohli vstřelit branku. Jsme určitě rádi za bod, který v současné situaci řeší poměrně nadějně hrát o první, nebo druhé místo. Jsem spokojený s počtem bodů, které máme,“ řekl Suchopárek na on-line tiskové konferenci.

Češi začali nebezpečněji, v páté minutě Čvančarovu hlavičku po Daňkově centru směřující pod břevno vytáhl brankář Türk na roh.

Trenér jednadvacítky Jan Suchopárek
Trenér jednadvacítky Jan Suchopárek

V 25. minutě uviděl Karabec první žlutou kartu po faulu na Casara a o pět minut později následovala druhá po zákroku na Matka. V 32. minutě domácí početní výhodu využili, když si Zec ve vápně naskočil na Žugeljův centr a hlavičkou k tyči nedal Kovářovi šanci.

Slovinci si navzdory přesilovce nebyli schopní vytvořit další šance, a tak hosté v 59. minutě srovnali. Kapitán Kaloč zachytil rozehrávku domácích, nacentroval na zadní tyč a Čvančara z poměrně těžkého úhlu hlavou vyrovnal.

„Gól mě těší, ale ještě větší radost mám z toho, že jsme takhle těžký zápas dokázali zremizovat. V uvozovkách se dá říct, že je to pro nás výhra,“ prohlásil jablonecký střelec Čvančara.

Češi sahali po obratu. V 75. minutě mohl právě autor vyrovnávací trefy z podobné pozice opět skórovat, jenže těsně minul. O chvíli později Šulc vybojoval ve vápně míč a přihrál střídajícímu Sejkovi, který z hranice malého vápna zamířil mimo. Ten samý hráč zakončil vedle i v nastavení.

„Bod je pro nás zlatý. Možná jsme to mohli zlomit na 2:1. Za výsledek ale můžeme být rádi, protože oni měli taky nějaké náznaky. Semkli jsme se a ukázali jsme, že umíme zabojovat jeden za druhého. Klobouk dolů před kluky, jak to zvládli,“ prohlásil Kaloč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud