Pavel Novotný
5. července 2010 • 20:15

Vyházím vás, vyhrožuje Capello hvězdám

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na světový šampionát odjížděl tým hrdé Anglie s jasným cílem. Vrátit kolébku fotbalu opět na samotný vrchol. Kádr nabitý hvězdami světového věhlasu se však po kruté prohře s Němci v osmifinále vracel domů se svěšenými hlavami. A sebevědomý Ital to tak rozhodně nehodlá nechat. "Jestli se okamžitě nezlepšíte, všechny vás vyházím," vyhrožuje.



Jako nadupaný počítač schovaný pod výbornou značkou, který je však s bídou schopen základních operací, tak působil soubor jednoho z údajných favoritů celého šampionátu - tým Anglie.

Čtyřiašedesátiletý kouč vyřazení v osmifinále sice ještě ustál, ale je jasné, že jakýkoliv další neúspěch pošle hrdého Itala do zapomnění. A to rozhodně bývalý záložník italské reprezentace nehodlá dopustit.

Zklamaná anglická lavička v čele s Fabiem Capellem.Foto Reuters


A že přehnaným respektem k hvězdám typu Johna Terryho, Franka Lamparda, Ashley Cola, Stevena Gerrarda či Wayne Rooneyho netrpí, tím si můžete být jisti. "Tohle je poslední varování všem," slibuje Capello.



Že od slov nebude daleko k činům, o tom se Anglie má přesvědčit už v následujících týdnech. Tvrdá ruka Capella hodlá ještě více přitvrdit již na blížící se kvalifikaci o Euro 2012, která začíná v září.

"Udělal jsem některé chyby, ale mohu slíbit, že to už se opakovat nebude. Šampionát mi otevřel oči," hřímá Capello.

John Terry, anglický stoper, který si zadělal na problémy.Foto Reuters


Capello dostal od vedení domácí fotbalové asociace důvěru na další dva roky a dle všeho se má anglická "zlatá generace" na co těšit.

"Pro některé hráče znamenal tento šampionát konec jejich působení v národním týmu. Musíme přivést nové, mladé hráče, kteří reprezentaci oživí.



První část přestavby Albionu by se měla uskutečnit již příští měsíc, kdy Anglie přivítá v přípravném ve Wembley Maďarsko. A kdo by tedy měl do skomírajícího týmu přinést tolik očekávanou živou vodu? Záložnik Evertonu Jack Rodwell, Jack Wilshere a Kieran Gibbs z Arsenalu či střelec Newcastlu Andy Carroll - to jsou jen některá z jmen, která by měla v zápase proti Maďarsku dostat podle spekulací anglického tisku šanci.

Kauza Terryho otřásla Anglií.Foto Reuters


Pokud se ptáte, kdo je naopak"čistkou" v národním týmu ohrožen nejvíce, pak si můžete poměrně s velkou jistotou vsadit na spoluhráče Petra Čecha Johna Terryho. Ten si dle všeho pod italským koučem v reprezentaci asi nekopne. Skandál týkající se jeho milostného románku s bývalou přítelkyní Wayna Bridge určitě příliš kladných bodů zkušenému bekovi nepřinesl a ani údajné podkopávání důvěry Capella během světového šampionátu nic dobrého pro oporu Chelsea nevěstí.

Zklamaná anglická lavička v čele s Fabiem Capellem.
Zklamaná anglická lavička v čele s Fabiem Capellem.


Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud